Magazín ForMen zmenšil formát, zlevnil o 30 korun

pátek, 12. července 2013, 17:01 Tisk MediaGuru

Magazín pro muže ForMen z portfolia vydavatelství Mladá fronta prošel rozsáhlým redesignem.

Magazín ForMen vydavatelství Mladá fronta vychází v nové podobě. Měsíčník, který je zaměřený na informace o životním stylu, gastronomii nebo módě prošel formálními změnami a redesignem. Zároveň snížil prodejní cenu o 30 Kč na 69 Kč.

V rámci změny formátu (208 x 275 mm) došlo i k největšímu redesignu časopisu za dobu jeho existence na českém trhu. Časopis přidal více redakčních tipů, nové členění článků a snaží se výrazněji propojovat fotografie do vizuálních příběhů. „ForMen upravil formát, protože v průběhu let se změnilo chování a návyky jeho čtenářů. Větší formát byl pro ně limitující při manipulaci a muži při průzkumu volili pohodlnější formát před velikostí,“ řekl René Decastelo, šéfredaktor magazínu ForMen.

Vydavatelství zároveň vytvořilo cestovní (menší) verzi časopisu, která se prodává za 49 Kč. Cestovní vereze časopisu bude ale vycházet jen přes léto.

Marketingová bannerová kampaň nové podoby je zaměřena především na weby. Autoinzerce je směrována do tištěných titulů a do iPadových verzí časopisů vydavatelství Mladá fronta. Televizní spot aktuálně běží v TV Metropol.

-mav-