Podzimní souboj Novy a Primy: show vs. seriály

středa, 10. července 2013, 07:30 TV MediaGuru

Letošní podzimní souboj Novy a Primy by mohl být převážně ve znamení seriálů a zábavních show.

Přestože obě největší tuzemské komerční televize, Nova a Prima, představí své pořady pro podzimní vysílání až na začátku srpna, podle dostupných informací se zdá, že jejich letošní podzimní souboj bude převážně ve znamení seriálů a zábavních show.

Hned se třemi formáty zábavních show chce na podzim přijít Prima family. Ta už potvrdila, že na obrazovky vrátí reality show klasického typu Vyvolení, kterou bude chtít vysílat na podzim. Promo spoty ke čtvrté řadě Vyvolených už Prima zařadila do svého vysílání.

Prima zároveň v minulém týdnu oznámila, že na podzim počítá s dalším zábavním formátem, kvízovou show Quite Interesting (QI), kterou vysílá britská BBC. Soutěžní show staví v originále na snadných otázkách, soutěžící ovšem body získávají nejen za správné odpovědi, ale také za zajímavé odpovědi. Show budou moderovat Leoš Mareš a Patrik Hezucký.

Mareš bude spojen i s další show, kterou Prima připravuje do podzimního vysílání – talentovou Česko Slovensko má talent, jejíž natáčení zahájila v uplynulých dnech.

Vedle toho počítá Prima i s novými pořady, jejichž tváří bude Zdeněk Pohlreich.

Nova zatím žádný ze svých pořadů pro podzimní vysílání oficiálně neoznámila. Lze ale předpokládat, že v hlavním vysílacím čase bude stavět na svých osvědčených pořadech – především neporazitelném seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Podle našich informací už Nova natáčí i třetí řadu seriálu Gympl s (r)učením omezeným, který stejně jako Ordinaci umísťuje do vysílání dvakrát týdně. Svými seriály tak pokrývá čtyři večery v hlavním vysílacím čase.

Nelze navíc vyloučit, že Nova bude chtít i po prázdninách dále pracovat se svým novým seriálem Doktoři z Počátků, který zatím vyplňuje prázdninové období. Pokud by se Nova rozhodla využít Doktorů  z Počátků i po prázdninách, její seriálový arzenál by tak posílil.

Rozhodující bude, jakým způsobem především Prima zařadí své nové pořady do programového schématu. V případě Novy je zařazení seriálů předvídatelné, u Primy může být nasazení pořadů klíčové.

-mav-