Procter & Gamble a Henkel začaly inzerovat na Nově

úterý, 09. července 2013, 07:30 TV MediaGuru

Od července se ve vysílání kanálů skupiny Nova objevují spoty zadavatelů Henkel a Procter & Gamble.

Společnosti Henkel ČR a Procter & Gamble se poprvé v letošním roce objevují se svými spoty ve vysílání skupiny Nova. Nova se tak po půlročním vyjednávání dohodla s loňským druhým a třetím nejsilnějším zadavatelem televizní reklamy na cenových podmínkách. Právě dohoda s některými ze silných zadavatelů zatím Nově chyběla. Na začátku června se ale domluvila s Plzeňským Prazdrojem a se společností Reckitt-Benckiser.

Spoty Procter & Gamble byly do vysílání zařazeny od začátku července. Jak ukazuje monitoring inzerce, za první čtyři červencové dny (1.-4.7. 2013) se Procter & Gamble zařadil k největším inzerentům na kanálech skupiny Nova. Podpora se podle monitoringu v těchto dnech týkala zejména značek Head & Shoulders, Ariel a Old Spice.

Od pondělí 8. července se ve vysílání objevují také spoty společnosti Henkel ČR. V pondělním prime-time byla podporována značka Somat, v dopoledním vysílání Perwoll.

TOP zadavatelé, skupina Nova, Kč, 1.-4.7. 2013

Zdroj: Admosphere

Nova před koncem června uvedla, že s blížícím se pololetím uzavírá dohody s některými zadavateli, se kterými prvních šest měsíců vyjednávala. „S mnoha klíčovými klienty, se kterými jsme delší dobu vyjednávali, jsme pokročili směrem k dohodě," řekl v nedávném rozhovoru pro MediaGuru.cz obchodní ředitel Jan Vlček. Jména klientů ale neupřesnil. Nova očekává, že počet klientů inzerujících na kanálech skupiny se ve druhém letošním pololetí zvýší. „Do reklamního prostoru se dostávají noví klienti a tím v druhém pololetí dojde k navýšení vyprodanosti. V prvním pololetí jsme byli z pohledu vyprodanosti výrazně pod cílem, cíl pro druhé pololetí je vyprodanost v rozmezí 50–60 %," konstatoval v rozhovoru Vlček.

Společnost Henkel ČR byla loni podle monitoringu investic druhým největším tuzemským zadavatelem reklamy do médií s monitorovaným objemem 1,09 mld. Kč. Rovněž hrubé investice Procter & Gamble přesáhly jednu miliardu - 1,06 mld. Kč, což znamenalo pozici třetího největšího zadavatele.

-mav-