Česká televize zruší od roku 2014 agenturní provizi

pondělí, 05. srpna 2013, 11:16 TV MediaGuru

Česká televize se jako poslední z největších českých televizí rozhodla zrušit agenturní provizi.

Česká televize se rozhodla pro změnu ve své obchodní politice pro rok 2014 a od příštího roku ustoupí od agenturní provize. V rozhovoru pro MediaGuru.cz to uvedl obchodní ředitel ČT Hynek Chudárek.

„V tuto chvíli základní body obchodní politiky promýšlíme, ale už teď mohu prozradit, že zrušíme agenturní provizi. Do konce roku ale zůstává, zrušení by se týkalo až roku 2014,“ přiblížil Hynek Chudárek.

Česká televize od konce června převzala prodej klasické spotové reklamy, kterou dosud pro ČT zajišťovala společnost Media Master. Do konce roku však bude ještě kampaně odbavovat přes Media Master, od nového roku si pak odbavování zajistí Česká televize.

Podmínky, které byly uzavřené s Media Masterem pro letošní rok, zůstanou až do konce roku zachovány, zdůraznil Hynek Chudárek. S novými obchodními podmínkami pro příští rok přijde ČT v průběhu podzimu.

ČT je tak poslední velkou tuzemskou televizní skupinou, která od agenturní provize ustupuje. Od letošního roku zrušila 15% agenturní provizi televize Prima. Nova agenturní provizi zrušila od roku 2011.

Celý rozhovor s Hynkem Chudárkem můžete číst zde.

-mav-