CME už vybírá nástupce, v obchodní politice pokračuje

středa, 21. srpna 2013, 16:46 TV MediaGuru

CME už začala s výběrem nového ředitele, v nastavené politice pokračuje. Uvnitř odpovědi CME.

Překvapivé oznámení o odchodu Adriana Sarbua z funkce generálního ředitele a prezidenta CME je podle informací CME jeho osobním rozhodnutím. „Dnešní oznámení bylo učiněno na základě osobního rozhodnutí Adriana Sarbu a žádné další změny nebyly diskutovány,“ uvedlo oddělení CME pro vztahy s investory na dotaz MediaGuru.cz, zda se jeho odchod dotkne managementu dceřiných společností CME v jednotlivých zemích. CME působí kromě Česka na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku.

Podle kontraktu, uzavřeného letos na jaře, měl Sarbu nárok buď na odstupné ve výši 3,6 mil. - 5,4 mil. USD, anebo mu CME může nabídnout řízení rumunských operací, a to až do roku 2020. Dohoda uzavřená mezi oběma stranami po rezignaci přiznává Sarbuovi odstupné ve výši 5,4 mil. USD (cca 105 mil. Kč).

Oddělení pro vztahy s investory dále sdělilo, že výběr nového generálního ředitele CME byl už zahájen. Na starosti ho má speciální komise ředitelů, v jejímž čele je člen představenstva CME Duco Sickingha.

CME zároveň deklarovala, že podporuje stávající strategii firmy, včetně iniciativ na zvýšení cen za televizní reklamu a za poplatky za distribuci CME kanálů provozovateli kabelových a satelitních platforem. „Představenstvo a Adrian Sarbu v minulosti pečlivě vyhodnocovali strategii CME a představenstvo v tom bude pokračovat i nadále,“ uvedlo na dotaz MediaGuru.cz oddělení pro vztahy s investory.

Nová obchodní politika se nejcitlivěji dotkla právě českého trhu, kde se ceny za televizní reklamu skupiny Nova zvýšily v řádu dvouciferného procentuálního růstu.

Plné znění otázek a odpovědí na Oddělení CME pro vztahy s investory

-mav-