Jaké reklamy by vyhrály v Cannes podle YouTube?

sobota, 03. srpna 2013, 09:22 Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

YouTube sestavil verzi nejvíce povedených a oblíbených reklamních spotů na serveru.

Od začátku roku 2013 začala na YouTube soutěž o nejlepší reklamní videoklipy. Každý měsíc byl sestaven žebříček vítězů, a to na základě kombinace počtu zhlédnutí diváky, počtu sdílení a délky sledování daného videa jedincem.

1. Dove – Real Beuaty Sketches

Reklamní agentura: Ogilvy Brazil
Mediální agentura: PHD, Mindshare

Vítězem žebříčku YouTube je pokračování známé kampaně za opravdovou krásu. Video bylo na YouTube nahráno v polovině dubna a dosud získalo 56 mil. diváků. Vzbudilo velký ohlas, ať již v diskuzích či různých parodiích. Obecně bylo přijato velmi pozitivně a má velkou šanci stát se jednou z reklamních ikon. YouTube uvádí, že největší síla tohoto spotu je v tom, že nevypadá jako tradiční reklama. Je to dobře vystavěný příběh s hlavními postavami, který je v souladu s budováním značky, o které se Dove již léta snaží.

2. Turkish Airlines – Kobe vs. Messi: Legends on Board

Reklamní agentura: Alametifarika

Opět příklad, kdy firma využila úspěšné formule reklamního spotu jiné značky. V tomto případě vystupují ve spotu dvě sportovní hvězdy, které mezi sebou soutěží o přízeň a obdiv malého chlapce. Podobný styl použila Nike ve své úspěšné reklamě Cristiano Ronaldo vs. Rafael Nadal. Hravé video vidělo 104 952 379 diváků.

3. Evian - Baby & Me

Reklamní agentura: Havas
Mediální agentura: BETC

Podle YouTube byla tato legrační reklama s tančícími dětmi v podstatě od začátku jasným hitem. Dosáhlo 58,5 mil. lidí zhlédnutí.

4. Activision – „Surprise” Call of Duty 4 Live Action Trailer

Reklamní agentura: 72andSunny
Mediální agentura: OMD

Reklama na nový díl Call of Duty přilákala 37,5 mil. diváků. Tvůrci měli tvorbu spotu o to jednodušší, že hry a reklamy na ně mají mnoho oddaných fanoušků, pro které je YouTube druhým domovem. YouTube uvádí, že tato reklama byla ale i na vysoké technické úrovni s kvalitním rychlým střihem a hromadou celebrit.

5. Pepsi Max – Jeff Gordon „Test Drive”

Reklamní agentura: TBWA\Chiat\Day
Mediální agentura: OMD

Pátou příčku video od Pepsi Test drive. Vystupuje v něm slavný automobilový závodník Jeff Gordon, kterého nejdříve namaskují a pak pošlou do autobazaru. Tady si vybere jedno ze sportovních aut a proveze prodejce zkušební jízdou. Video vidělo 38 mil. lidí. YouTube uvádí, že popularita tohoto videa je způsobená tím, že Pepsi umí skvěle pracovat s moderními trendy, pochopilo princip Harlem Shaku, memů a virálů a dokáže vytvářet obsah, který do této skupiny zapadá.

-ver-