Nova zdražuje o 11 % super prime-time pro nové klienty

pondělí, 26. srpna 2013, 12:14 TV MediaGuru

Skupina Nova se rozhodla navýšit cenu ve svém exkluzivním časovém pásmu.

Skupina Nova se rozhodla pro klíčovou podzimní sezónu upravit koeficient pro umísťování spotů ve svém exkluzivním časovém pásmu super prime-time (19:30-21:30), a to na 1,5. To znamená oproti současnému stavu navýšení ceny o 11 %. Zdražení se však týká jen nových kampaní, tedy nově uzavíraných kontraktů pro rok 2013. Nedotkne se ale klientů, kteří už mají uzavřené dlouhodobé smlouvy pro rok 2013.

„Naším cílem je ochránit exkluzivitu nejkvalitnějšího GRP inventory v hlavním vysílacím čase, který klientům zaručuje kromě efektivity výrazně vyššího zásahu rovněž přidanou hodnotu spojenou s nejvyšší vizibilitou jejich sdělení,“ zdůvodnilo v oznámení klientům krok obchodní oddělení Novy.

Ceny pro vysílání spotů v super prime-time se zatím ani nemění v případě vyjednávání podmínek pro 2014, resp. do momentu vyprodání části kapacity. Poté dojde k navýšení koeficientu v adekvátní výši.

V případě měsíčního obchodování připravila Nova podstatnou změnu, kdy až do odvolání ruší povinnost rozdělovat předem stanovený počet GRPs do hlavního vysílacího času a mimo hlavní vysílací čas. Dosud museli zadavatelé umístit alespoň 40 % GRPs do prime-time (včetně super prime-time) nebo off prime-time.

-mav-