Třetí kanál Óčka s názvem Expres odstartuje 15.8.

pátek, 02. srpna 2013, 15:13 TV MediaGuru

Po hudebním kanále Óčko Gold přichází Mafra s třetím kanálem Óčko Expres. V pozemním vysílání se objeví v Praze.

Hudební stanice Óčko rozšiřuje své portfolio kanálů o Óčko Expres, jehož hudební dramaturgie je podobná Expresradiu. To je součástí mediální skupiny Mafra už dvanáct let. Rovněž Óčko patří do skupiny Mafra. Poprvé se Óčko Expres v éteru objeví 15. srpna. Zahájení vysílání dnes potvrdil provozovatel hudební televize.

Po uvedení kanálu Óčko Gold na začátku června tak provozovatel hudební stanice Óčko pokračuje v rozšiřování svého zásahu o třetí kanál. Óčko Expres se chce zaměřovat na náročného posluchače a přinášet progresivní hity. Vysílat bude 24 hodin s cílem zaujmout ženy a muže ve věku 18-35 let. „Má za cíl zaujmout diváka, který se chce orientovat v současném hudebním dění a klade na hudbu vysoké nároky. Přináší to nejlepší ze současné hudby od Indie, kytarovek přes inteligentní elektro-pop až po drum 'n' bass a dubstep," uvádí v představení stanice Óčko.

Óčko Expres bude šířeno přes kabelové a satelitní operátory (O2, UPC), na internetu a v pozemním vysílání DVB-T, které se ale bude týkat jen Prahy.

Druhý kanál Óčko Gold měl za cíl „omladit" cílovou skupinu hlavního kanálu Óčka tak, že diváci starší 30 let budou vyhledávat spíše tento kanál. Strategie porvozovateli zatím vychází: v červenci se Óčku Gold podařilo sledovanost oproti červnu zdvojnásobit (0,40 %, D15-54), aniž by přitom klesla sledovanost hlavního kanálu Óčka, které si oproti červnu mírně polepšilo (1,19 % , D15-54). Óčko Expres pak nabízí rozšíření záběru v podobě alternativního tematického zaměření.

-mav-