Zlámalová, Kaiser a Suchan odcházejí z Lidových novin

pátek, 30. srpna 2013, 10:37 Lidé, Tisk MediaGuru

Z Lidových novin odcházejí další redaktoři. Výpovědi podali ke konci měsíce.

Redakce Lidových novin přijde o několik klíčových redaktorů, výpovědi podle informací MediaGuru.cz podali Lenka Zlámalová, Daniel Kaiser a Ondřej Suchan. Ke konci srpna navíc z redakce Lidových novin odchází Tomáš Němeček, který se rozhodl krátce po té, co na konci června skupina Agrofert oznámila, že se dohodla na koupi skupiny Mafra. Lidové noviny opouští i Václav Drchal.

Lenka Zlámalová přišla do Lidových novin v roce 2009, je analytičkou deníku. Na stejné pozici působila před svým příchodem do Lidových novin po dobu pěti let v Hospodářských novinách. Ondřej Suchan je vedoucím suplementu Pátek Lidových novin. Zkušenosti má i z Českého rozhlasu nebo z týdeníku Týden. Daniel Kaiser je komentátorem deníku, do Lidových novin se vrátil v roce 2009 poté, co několik let strávil v českém vysílání rádia BBC.

Vydavatelem Lidových novin je společnost Mafra, kterou letos v červnu koupila společnost Agrofert podnikatele Andreje Babiše. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže na začátku posledního srpnového týdne vyslovil souhlas s tím, aby mediální skupinu Mafra společnost Agrofert převzala.

-mav-