CME po Sarbuovi vedou dva ředitelé: Mainusch a Del Nin

neděle, 15. září 2013, 17:25 TV MediaGuru

Na pozici generálního ředitele CME byli jmenováni Christoph Mainusch a Michael Del Nin.

Pozici generálního ředitele společnosti CME, majitele TV Nova, budou společně zastávat Christoph Mainusch a Michael Del Nin. Oznámila to společnost CME s tím, že oba byli jmenováni jako společní generální ředitelé od pondělí 16. září 2013.

Post generálního ředitele CME a prezidenta firmy zastával do letošního srpna Adrian Sarbu, v polovině srpna však na své funkce rezignoval.

Michael Del Nin je členem představenstva CME od roku 2009. Je zástupcem společnosti Time Warner, ve které až dosud zastával post vice-prezidenta pro mezinárodní a korporátní strategii.

Christoph Mainusch má šestnáctileté zkušenosti s řízením mediálních firem. Pracoval např. pro společnosti Alpha Media Group v Řecku, skupinu RTL v Chorvatsku či pro společnost ACS Media. Naposledy pracoval jako konzultant pro Turner Broadcasting International, která patří do skupiny Time Warner.

„Jsme přesvědčeni, že jejich dovednosti a zkušenosti jsou přesně těmi, které CME potřebuje,“ uvedl předseda představenstva CME Ronald Lauder. Michael Del Nin se ve společném řízení zaměří spíše na korporátní záležitosti, zatímco Christoph Mainusch primárně na provoz, naznačil Lauder.

Nově jmenovaní ředitelé tak mají blízko k hlavnímu akcionáři CME, společnosti Time Warner. Její podíl v CME představuje 49,9 %. Už dříve přitom analytici poukázali na to, že pokud nový ředitel CME vzejde z řad Time Warner, může to signalizovat dlouhodobý zájem této americké firmy o CME.

CME vedle České republiky provozuje televizní stanice také na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

-mav-