Deník E15 zvyšuje náklad a upravuje logo

úterý, 03. září 2013, 16:13 Tisk MediaGuru

Ekonomický deník E15 se rozhodl navýšit distribuovaný náklad o 5 tisíc výtisků na 55 tisíc.

Od září je deníku Mladá fronta E15 denně distribuováno o pět tisíc výtisků více. Celkový náklad tohoto ekonomického listu s řízenou distribucí tak nově dosahuje 55 tisíc výtisků. Vydavatelství Mladá fronta a divize Euro E15 také inovují logo a rozšiřují rubriky deníku.

Navýšený náklad jde jak do stávající distribuční sítě, které tvoří především administrativní budovy v Praze, Brně a Ostravě, tak na nová místa. Zvýšení nákladu umožňují zlepšující se ekonomické výsledky listu, mimo jiné díky rostoucí čtenosti, uvedla vydávající společnost Mladá fronta. Čtenost podle průzkumu Media projekt za první pololetí roku dosahovala 85 tisíc, což oproti stejnému období loni představuje meziroční nárůst 73 procent.

Dochází i k mírným úpravám v deníku. „Mezi nové rubriky patří týdenní stránka Ruský byznys, která navazuje na již dříve zavedené stránky Středoevropský byznys a Asijský byznys. Novinkou je také týdenní rubrika Strategie, kterou připravuje redakce tohoto nejstaršího tuzemského časopisu o marketingu, reklamě a médiích,“ řekl Tomáš Skřivánek, ředitel divize Euro E15 a šéfredaktor deníku Mladá fronta E15.

Vedle navýšené distribuce deník mírně upravuje i své logo. Jde tak o úpravu loga po šesti letech existence deníku. Podle vydavatelství k ní dochází proto, aby byla sjednocena podoba loga pro všechny platformy, na kterých E15 vychází. Stejné „zakulacené logo“ logo tak budou mít i internetové stránky E15.cz a aplikace pro chytré telefony a iPady.

„Ekonomická divize, ve které vydáváme kromě E15 také týdeník Euro, Profit, Právo & Byznys, Obchod & Finance a Strategii, je již nyní největším ekonomickým vydavatelem v ČR. Přejeme si, abychom v tomto segmentu dále rostli,“ zopakoval generální ředitel vydavatelství Mladá fronta David Hurta své tvrzení, které zmínil v červencovém rozhovoru pro MediaGuru.cz. Podle jeho vyjádření by se měl deník E15 v příštím roce dostat do zisku.

-mav-