Motor-Presse mění strukturu, odcházejí Ben a Blažek

pátek, 27. září 2013, 15:48 Lidé, Tisk MediaGuru

Motor-Presse Bohemia vytvořilo novou organizační strukturu. Milan Bohatec povede firmu i na Slovensku.

Vydavatel motoristických časopisů, společnost Motor-Presse Bohemia, mění svoji vnitřní strukturu pro aktivity firmy v Česku a na Slovensku. Ta si vyžádá i personální změny. Vydavatelství nově zřizuje pozici mediálního ředitele, do které jmenuje Michaela Kudela, který zároveň zůstává šéfredaktorem titulu Auto motor a sport. Jeho zástupkyní pak byla jmenována Věra Petrů Vostrá.

Z firmy naopak na vlastní žádost odchází Renáta Ben (na fotografii), obchodní ředitelka společnosti. Novou ředitelkou obchodního oddělení se stala Lucie Navrátilová. Obchodní tým Motor-Presse Bohemia doplnily Veronika Krásenská a Eva Markytánová.

 

V Motor-Presse nebude pokračovat ani šéfredaktor čtrnáctideníku Auto 7 Jan Blažek, který je s vydavatelstvím dlouhodobě spjat. Nahradí ho Michal Štengl.

„Jsem přesvědčen, že na svých nových postech přispějí k dalšímu úspěšnému rozvoji Motor-Presse Bohemia nejen v oblasti automobilů a motocyklů – tradičně silných a úspěšných segmentech vydavatelství –, ale i v nových oborech, jako jsou eventy, hobby tituly a tituly pro aktivní trávení volného času, jakož i nově vyvíjená elektronická média,“ uvedl jednatel vydavatelství Milan Bohatec, který poděkoval Renátě Ben a Janu Blažkovi za jejich pracovní nasazení.

Změny se dotknou i slovenského trhu. Milan Bohatec (foto vpravo) převezme od 1. ledna 2014 vedení slovenské odnože vydavatelství Motor-Presse Slovakia. Bude tak stát v čele obou firem jak v Česku, tak na Slovensku. Na Slovensku vystřídá ve vedení Jána Koreckého, který bude do poloviny roku 2014 jeho poradcem, poté odejde do důchodu. V souvislosti s odchodem Jána Koreckého dochází také k vlastnické změně, kdy stuttgartské vydavatelství odkoupí zbývající podíly Jána Koreckého a firmu Motor-Presse Slovakia stoprocentně ovládne.

Motor-Presse Bohemia je vydavatelem mj. čtrnáctideníku Auto 7, měsíčníku Auto motor a sport, časopisů Motocykl a lastauto omnibus. Je stoprocentně vlastněné německým vydavatelstvím Motor-Presse International. V roce 2011 (poslední dostupné výsledky) skončilo v mírném zisku 276 tis. Kč při obratu 60 mil. korun.

-mav-