Rádio BBC se stále nemůže přejmenovat na Zet

čtvrtek, 19. září 2013, 11:02 Rádio MediaGuru

Rada pro vysílání žádost o přejmenování přerušila do rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.

Rádio BBC, které převzala společnost Lagardère vedená Michelem Fleischmannem, stále nemůže v názvu své stanice využívat značky Zet. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání totiž projednávání žádosti Lagardère o změnu licenčních podmínek spočívající v přejmenování stanice přerušila. Vrátí se k ní až po rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.  

Záměr přejmenovat stanici BBC na Zet oznámila společnost Lagardère krátce po převzetí rádia letos na jaře. Český rozhlas však soudně napadl rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která vyslovila souhlas s převodem vlastnictví Rádia BBC ze společnosti BBC Radiocom na společnost Lagardère. Právě o kasační stížnosti Českého rozhlasu bude Nejvyšší správní soud rozhodovat. Předsedkyně rady Kateřina Kalistová MediaGuru.cz řekla, že rada o změně licenčních podmínek nemůže rozhodnout, dokud se spor o převod vlastnictví neuzavře. Kdy by mohl Nejvyšší správní soud rozhodnout, lze těžko odhadovat. „Jakmile bude znám verdikt Nejvyššího soudu, rozhodneme o žádosti Lagardère přibližně do měsíce,“ uvedla.

Nový vlastník Rádia BBC už ale se značkou Zet částečně pracuje. Na začátku června uvedl dva nové projekty: web Zet.cz a rádiové vysílání programového bloku Studio Zet. Vysílá se denně mezi 8:00-11:00 a 13:00-16:00.   

Český rozhlas, který dříve dodával obsah pro vysílání Rádia BBC, se na podobě vysílání v současnosti nepodílí. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zahájila letos v dubnu s provozovatelem Rádia BBC správní řízení pro možné neplnění licenčních podmínek. Důvodem je právě to, že BBC nezařadilo do vysílání bloky dodávané Českým rozhlasem, čímž mělo porušit programové schéma.

-mav-