Ředitelem redakcí Economie jmenován Piskáček

pátek, 13. září 2013, 06:49 Tisk MediaGuru

Ředitelem redakcí Economie byl podle očekávání jmenován Vladimír Piskáček.

Vedení vydavatelského domu Economia se rozšíří o nově vytvořenou funkci ředitele redakcí (Head of Content). Od 18. září letošního roku na toto místo nastoupí Vladimír Piskáček. Změna souvisí s projektem přechodu na nový systém tvorby redakčního obsahu, který byl odstartován přemístěním většiny redakcí Economie do nového integrovaného newsroomu v pražském Karlíně.

„Výběr vhodného kandidáta na ředitele redakcí trval řadu týdnů,“ komentoval jmenování Kamil Čermák, místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti. „Vladimír přichází právě včas, aby se mohl zapojit do práce na tvorbě nové editoriální strategie vydavatelství, kterou chceme představit ještě letos na podzim,“ doplnil Čermák.

Ředitel redakcí stane v čele týmu šéfredaktorů tištěných a digitálních médií, obrazových editorů a dalších specializovaných profesí, jež jsou součástí redakčního newsroomu. Zároveň bude jeho úkolem určovat strategické směřování všech titulů.. V této roli bude přímo podřízen generálnímu řediteli vydavatelství.

„Nový ředitel redakcí bude také odpovídat představenstvu společnosti za tu část transformace, která souvisí s integrací redakční části obou stávajících vydavatelství Economia a Centrum Holding,“ doplňuje Kamil Čermák.

Vladimír Piskáček svou profesní dráhu zahájil ve zpravodajské agentuře ČIA, odkud přešel do týdeníku Euro a později do deníku Hospodářské noviny. V roce 2007 byl spoluautorem projektu nového ekonomického deníku E15, v němž tři roky působil jako zástupce šéfredaktora. V posledních letech vedl jako zástupce šéfredaktora ekonomickou sekci Lidových novin. Piskáček je absolventem Vyšší odborné školy publicistiky.

Vladimíra Piskáčka si na post ředitele obsahu vybral přímo majitel Economie Zdeněk Bakala. Podle našich informací se zřízením postu ředitele obsahu nesouhlasil generální ředitel André Warnecke. Ten byl v minulém týdnu ze své pozice odvolán.

-mav-