Skupina Pohoda startuje třetí kanál Rebel

středa, 04. září 2013, 14:09 TV MediaGuru

TV Pohoda se přejmenovává na Relax. Do skupiny Pohoda podnikatele Radima Pařízka rovněž přibude nový rockový kanál Rebel.

Skupina Pohoda, kterou spoluvlastní podnikatel Radim Pařízek, představila ve středu svou novou podobu. Od nynějška skupina zastřešuje celkem tři televizní kanály. Ke kanálu TV Pohoda se v srpnu připojila hudební stanice Retro. Příští pondělí 9. září bude spuštěn další třetí kanál – rocková stanice Rebel. Všechny tři kanály sjednotí shodný font písma z dílny studia Oficina.


Televizní kanál TV Pohoda se bude od září profilovat jen jako rodinná a lifestylová stanice, hudební rocková složka bude přesunuta na novou stanici Rebel. Jak uvedl Radim Pařízek, hlavním důvodem této změny je potřeba vytvořit lepší nabídku pro inzerenty. Od začátku příštího roku se TV Pohoda přejmenuje na Relax. Do konce roku bude používat přechodný název Pohoda-Relax.

Důležitou součástí vysílání stanice Relax budou zábavné pořady. Jednou z tváří bude Petr Novotný, který bude mít cestovatelský pořad „Novotný za humny“ s hosty a písničkami. Tváří televize se stane také Jiří Krampol s pořadem „Krampo voloviny“. Další významnou část programu budou tvořit pořady s tematikou cestování, lifestylové pořady, které mimo jiné poradí v různých životních situacích, například při právních těžkostech, jednání s úřady či výchově dětí.

Novinkou bude také vysílání z nového „on-air“ studia v pražském nákupním centru Palladium. Do lifestylového pořadu „Odpoledne v pohodě“ se budou moci diváci zapojit osobně či prostřednictvím sociálních sítí. Navazující pořad „Dobrý nákup z Palladia“ bude informovat o módních trendech a novinkách ze světa nakupování.


Rocková stanice Rebel bude vysílat nejen rockovou hudbu, ale i pořady mapující její jednotlivé žánry a jejich historii, například Rock speciál či Classic Rock. Pořad Young Blood představí mladé skupiny na rockové scéně. Dále Rebel nabídne například rockové zprávičky nebo motorkářský magazín. Dvakrát týdně přinese koncert vybrané rockové skupiny.


Druhá hudební stanice Retro, která vysílá již od března 2010, se zaměří na největší hity posledních dekád. Významný podíl v programu bude tvořit česká a slovenská hudba. Stanice Retro byla začleněna do skupiny letos v létě poté, co v ní Radim Pařízek získal 34% podíl.

Stanice Relax a Rebel budou vysílat jak v DVB-T (multiplex 4), tak v kabelových sítích a satelitním šíření na Skylinku. Kanál Retro je šířen v DVB-T Regionální sítí 7 (multiplex 1a).

Zahájení vysílání 9. září je podpořeno billboardovou kampaní s hlavními hvězdami programu, kterou doplní regionální roadshow.

Do skupiny Pohoda patří kromě tří televizních kanálů také Rádio Čas, Rádio Čas Rock a Rádio Čas Dyje.

-kch-