V srpnu omladily ČT sport a Prima. Nova a Atmedia rostly meziročně

úterý, 10. září 2013, 14:27 TV MediaGuru

V srpnu se dařilo ČT sport, Prima si polepšila mezi mladšími diváky. Za rok nejvíce rostla Nova Group.

Atletické mistrovství světa pomohlo sportovnímu kanálu ČT sport k nárůstu sledovanosti v letošním srpnu ve srovnání s červencem o 0,81 procentního bodu (celý den, D 15+). Byl to největší nárůst mezi tuzemskými kanály v letošním srpnu v meziměsíčním srovnání. Díky tomu si i kanály ČT celkem meziměsíčně polepšily o 0,37 procentního bodu.

Naopak komerční televizní skupiny Nova Group a Prima Group si v srpnu v celodenním vysílání oproti červenci pohoršily (15+), v mladší skupině 15-54 ale Primě pomohl nástup nových pořadů, kterými se podařilo pokles sledovanosti zastavit. Hlavní kanál Primy si tak vedl odlišně v cílových skupinách: zatímco v širší 15+ se jeho srpnový výsledek mírně snížil, v mladší 15-54 si polepšil o téměř procentní bod.

Hlavnímu kanálu skupiny Nova se v srpnu dařilo lépe než v červenci, a to v obou cílových skupinách. Mírné meziměsíční snížení celé skupiny Nova Group souvisí především s nižším srpnovým podílem Nova Cinema.

TV Barrandov si mírně polepšila v širší skupině 15+, naopak v mladší 15-54 svůj podíl mírně snížila.

Stanice Atmedia se v srpnu dostaly na svůj prozatím nejlepší výsledek: 4,38 % (15+), což znamenalo zvýšení o necelé 0,2 procentního bodu oproti letošnímu červenci a o více než 2 procentní body oproti loňskému srpnu.

Nejvyššího meziročního nárůstu ve sledovanosti dosáhla v srpnu opět Nova Group, která si polepšila o 4 procentní body (15+), resp. o 5 procentních bodů ve skupině 15-54. O více než 4 procentní body  se zvýšil její podíl také v prime-time.

Nova Group a Atmedia byly v srpnu jedinými, kterým se sledovanost meziročně zvýšila.

Podíl na sledovanosti TV skupin v %, srpen 2013

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-