Marketing Primy povede Pýcha, PR Haramul

pátek, 25. října 2013, 11:36 Lidé, TV MediaGuru

Marketingovým ředitelem Primy bude Aleš Pýcha. Vedoucím PR a komunikace se stane Jiří Haramul.

Novým marketingovým ředitelem společnosti FTV Prima, která provozuje vysílání stanic kanálů skupiny Prima, bude od listopadu Aleš Pýcha (na fotografii vlevo). Ten v posledních letech působil jako marketingový ředitel mediální skupiny Mafra.

Ve vedení marketingu Primy tak dochází ke změně po necelém roce. Ke konci února z televize odešla dlouholetá ředitelka marketingu Denisa Schulzová. Marketing se rozdělil na oddělení self promotion (vedoucí Linda Šandová) a off-air marketing a PR, jehož vedení bylo dočasně svěřeno Markétě Svobodové.

Aleš Pýcha se v Mafře podílel na zavedení řady produktů, mezi nimi například magazínu Doma Dnes, regionálního magazínu City nebo recyklačního programu deníku Metro. „Skupina Prima je jedním z mediálních lídrů s potenciálem rozvoje nejen v oblasti televizního trhu, ale i online a offscreenových aktivit,“ řekl ke svému jmenování Pýcha.

Ke změně dochází také na pozici vedoucího PR a komunikace, kterým se nově stává Jiří Haramul. Ten dříve vedl marketing a PR ve společnostech Newton Media, MediaPro Pictures, TV Pětka a před nástupem na Primu byl zodpovědný za marketing v televizi Metropol. Jiří Haramul ve funkci nahrazuje David Vaníčka, který z Primy na vlastní žádost odchází k 10. listopadu.

Do Primy od listopadu nově nastupuje také ředitel výzkumu Petr Miláček. Nahrazuje Romana Mrázka, který se přesunul na pozici programového ředitele.

-mav-