Zastupitelství Atmedia má nového vlastníka

úterý, 29. října 2013, 08:53 TV MediaGuru

Americká společnost Liberty Global prodává Chellomedia včetně Chello Central Europe a zastupitelství Atmedia.

Mediální zastupitelství Atmedia, které bylo dosud členem mezinárodního koncernu Liberty Global, pod nějž spadají dceřiné společnosti jako je Chello Media a Chello Zone, má nového vlastníka. Liberty Global se s americkou společností z oblasti zábavní průmyslu AMC domluvila na prodeji podstatné části Chellomedia.

Dohoda o prodeji Chellomedia zahrnuje obchod s televizními programy Chello Central & Eastern Europe (včetně mediazastupitelství Atmedia), Chello Multicanal, Chello Latin America, Chello Zone, Chello DMC a joint venture aktivity Chellomedia. Liberty Global si ponechá holandské prémiové kanály Film 1 a Sport 1. Očekává se, že transakce bude uzavřená v prvním čtvrtletí 2014. Liberyt  Global by měla prodejem získat přibližně 750 mil. euro.

Liberty Global je největším kabelovým operátorem v Evropě. Dohoda údajně firmě zjednoduší její podnikání a umožní se soustředit na její hlavní oblasti podnikání na americkém trhu.

Mediální zastupitelství Atmedia prodává reklamní prostor pro více než 20 měřených tematických televizních kanálů (celkem pak 36 stanic). Její podíl na trhu postupně roste – v letošním roce ji k navyšování podílu pomáhají mj. hudební televize Óčko a Šlágr TV. V letošním září její podíl představoval více než 4 %. Na českém trhu je od roku 2008, její mateřskou firmou je polská Atmedia PL.

Atmedia zároveň v pondělí informovala, že připravila novou obchodní politiku pro rok 2014. Počítá v ní jen s mírným nárůstem ceny oproti roku 2013 (+2 %) a s vytvořením nového balíčku atmsart. Více informací zde.

AMC je americká společnost z oblasti zábavního průmyslu, která se věnuje výrobě a distribuci pořadů. AMC vlastní a provozuje řadu kabelových televizí na americkém trhu. Patří pod ní např. značky AMC, IFC, Sundance Channel, WE tv a IFC Films.

-mav-