Pro skupinu CME pracuje bývalý šéf TV Prima

pátek, 22. listopadu 2013, 12:17 TV MediaGuru

CME dál mění management svých stanic, nejnovější změna se týká Rumunska.

Novým generálním ředitelem rumunských operací společnosti CME – firmy Pro TV – byl od začátku prosince 2013 jmenován Aleksander Cesnavicius. Do vedení rumunské Pro TV přichází z domovské Litvy, kde dosud pracoval ve vedení největšího internetového provozovatele.

Cesnavicius je ale znám i v českém prostředí, v roce 2006 se stal generálním ředitelem TV Prima, kdy vystřídal Martina Dvořáka. Primu vedl až do března 2008, kdy ho nahradil Marek Singer. V televizním prostředí se celkově pohybuje více než deset let – kromě Česka působil na televizním trhu i v Maďarsku nebo Slovinsku.

Cesnavicius bude přímo reportovat Christophu Mainuschovi, jednomu ze dvou generálních ředitelů CME a zároveň generálnímu řediteli skupiny Nova.

CME tak pokračuje ve změnách managementů svých stanic, které vlastní ve střední a východní Evropě. Stávající generální ředitelka Pro TV Anca Budinschi má ale v televizi zůstat a stát se zástupkyní generálního ředitele a programovou ředitelkou. Nové generální ředitele mají po odchodu Adriana Sarbu jak tuzemská TV Nova, tak slovenská TV Markíza.

-mav-