JOJ Media House letos zdvojnásobila výnosy

úterý, 03. prosince 2013, 07:50 Outdoor, TV MediaGuru

Vlastník společnosti BigBoard Praha zaznamenal za první tři letošní čtvrtletí nárůst výnosů o víc jak 90 %.

Výnosy společnosti JOJ Media House, která na tuzemském trhu vlastní největší skupinu podnikající ve venkovní reklamě BigBoard Praha, dosáhly za prvních devět měsíců letošního roku 106 mil. eur (cca 2,9 mld. Kč). To představuje meziroční nárůst o 94 %. Zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) zůstal na přibližně stejné úrovni jako v období prvních devíti měsíců loni, když dosáhl 6,9 mil. euro (cca 190 mil. Kč, meziroční nárůst 1 %).

„Skupina BigBoard pokračuje v upevňování své tržní pozice,“ hodnotí společnost ve zprávě za prvních devět měsíců letošního roku. Připomíná rovněž, že na konci srpna koupila společnost DKNV Media a na konci září prodala 20% podíl v BigBoard Praha společnosti Touzimsky Media.

JOJ Media House zvyšovala výnosy v posledním období právě díky akvizicím, a to zejména na trhu venkovní reklamy ve střední a východní Evropě. Kromě společnosti BigBoard Praha koupila i společnost Epamedia, podnikající na několika trzích venkovní reklamy ve střední a východní Evropě (v Česku outdoor-akzent). Některé z dceřiných společností Epamedia už prodala (Maďarsko, Rumunsko).

Na domovském slovenském trhu působí vedle trhu venkovní reklamy především na televizním trhu jako majitel televize JOJ a jejich tří tematických kanálů (Plus, Wau, Senzi).

-mav-