Mafra spojí prodej inzerce titulů Metro a 5plus2

pondělí, 09. prosince 2013, 10:26 Tisk MediaGuru

Prodej inzerce do bezplatných titulů skupiny Mafra se od roku 2014 spojí v produktu XXL.

Od 1. ledna 2014 bude prodej reklamy v týdeníku 5plus2 a na webovém portálu 5plus2.cz v kompetenci skupiny Mafra, oznámila firma v pondělí. Současně k tomuto datu přechází do společnosti Mafra stávající obchodní tým regionálního prodeje 5plus2. Zadavatelé tedy budou moci i nadále komunikovat se svými stávajícími inzertními poradci. Mafra nabídne kombinaci deníku Metro a týdeníku 5plus2 pod obchodním názvem XXL.

Prodej inzerce národním klientům a mediálním agenturám bude v příštím roce zajišťovat obchodní tým pod vedením Miroslava Mareše, který dosud vedl prodej inzerce v deníku Metro. „Uzavření smlouvy o obchodním zastoupení se společností AGF Media pomůže dosáhnout dalšího posílení titulu 5plus2 a rozšíří nám podstatným způsobem nabídku tiskových titulů a možností, které můžeme našim zákazníkům v současné době nabídnout,“ uvedl Petr Marek, člen představenstva skupiny Mafra.

Prodej inzerce do týdeníků 5plus2 vydavatelství AGF Media se po akvizici skupiny Mafra Andrejem Babišem očekával. Mafra rovněž avizovala, že synergie bude hledat mezi bezplatnými tituly – deníkem Metro a týdeníkem 5plus2. 

Průměrná čtenost deníku Metro dosahovala v letošním druhém a třetím čtvrtletí víc než 0,5 mil. čtenářů denně. Distribuovaný náklad představuje necelých 300 tisíc kusů. Týdeníky 5plus2, jichž se každý týden po celé republice rozdá 1 milion kusů, vykazují podle průzkumu STEM (nikoli výzkumu Media projekt) čtenost 1,7 mil. týdně.

-mav-