MMS potvrzuje příchod Rádia Černá Hora

pátek, 06. prosince 2013, 14:26 Rádio MediaGuru

Zastupitelství MMS získalo i nejposlouchanější stanici ze sítě Direct – Rádio Černá Hora.

Společnost Media Marketing Services (MMS) v pátek potvrdila, že od ledna 2014 bude zastupovat východočeské Rádio Černá Hora na reklamním trhu. Jde o další rádiovou stanici z dosavadní sítě BPM Direct. K MMS už z této sítě přešlo osm rádií (Krokodýl, Zlín, Jih, Jihlava, Free radio, RockMax, Haná a nově Černá Hora).

Rádio Černá Hora je z těchto stanic nejposlouchanější: denní poslechovost dosahuje 126 tis. posluchačů, týdenní pak 276 tisíc. Podíl stanice představuje 1,5 %. „Rádio Černá Hora tak vhodně doplňuje nové portfolio MMS nejen posílením ve východních Čechách, ale i celkově v agregovaných produktech,“ uvedl ředitel národního prodeje MMS Karel Friml.

V dosavadní síti Direct tak zůstávají už jen dvě stanice – Rádio Orlík a Rádio Sázava. U nich ještě nebylo oznámeno, zda také tyto stanice přejdou k MMS. Jejich podíl na rozhlasovém trhu je ale velmi nízký (jde o stanice s nejnižší poslechovostí ze sítě Direct), celkový podíl na poslechovosti proto neovlivní. Podíl MMS v roce 2014 by tak na rozhlasovém trhu měl představovat 33 %, konkurenční RRM 44 %.

-mav-