Prima v listopadu stáhla nejvíc z videoreklamy

úterý, 17. prosince 2013, 12:00 Internet & Mobil MediaGuru

Investice do videoreklamy na českém trhu v listopadu meziročně vzrostly zhruba o polovinu.

Investice do nákupu videoreklamy dosáhly v letošním listopadu téměř 41 mil. Kč. Byl to zatím letošní nejvyšší objem a vzhledem k nižší inzertní aktivitě v prosinci pravděpodobně zůstane vůbec nejlepším letošním výsledkem. Vyplývá to z výsledků projektu Admonitoring, který zveřejnilo Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR). Objem investic vkládaných do videoreklamy se tak stále zvyšuje. Oproti loňskému listopadu došlo letos k nárůstu objemu cca o 45 %. Naplňují se tak předpoklady, podle kterých investice do videoreklamy budou na českém trhu rychle růst (odhad SPIR: +15 % v roce 2013). V celkovém podílu na investicích směřovaných do display reklamy jde však stále o poměrně nízký podíl více než 5 %.

Vývoj investic do videoreklamy v roce 2013, mil. Kč

Provozovatelem, který si v listopadu stáhl nejvyšší objemy investic určených na videoreklamu, byla společnost FTV Prima, provozovatel webů televizní skupiny Prima. Z celkového listopadového objemu získala necelých 40 % (15,3 mil. Kč). Druhý nejvyšší podíl získaly podle monitoringu investic Seznam.cz a CET 21 (weby skupiny Nova).

Listopadový výsledek odráží podle sdělení FTV Prima roční úsilí celého týmu. Prima své internetové aktivity výrazněji rozšířila právě před rokem, když založila společnost Prima On-line a postavila třicetičlenný internetový tým v čele s Danielem Gruntem. „V současnosti jsme prakticky jediným hráčem na českém trhu, který může uspokojit požadavek klientů po online video inzerci spojenou s důvěryhodným, profesionálním a populárním obsahem,“ uvedl k výsledkům Daniel Grunt, ředitel divize Prima On-line.

Provozovatelé podle výkonů videoreklamy, mil. Kč, XI/2013

Zdroj: Admonitoring

-mav-