První Marie Claire pod Burdou ztrojnásobila prodej

středa, 11. prosince 2013, 07:30 Tisk MediaGuru

Prvního čísla magazínu Marie Claire pod Burdou se prodalo více než 18 tisíc kusů.

Prvního čísla lifestylového magazínu Marie Claire, jehož listopadové číslo poprvé připravila vydavatelská společnost Burda Media, se podle sdělení vydavatele pro MediaGuru.cz prodalo více než 18 tisíc kusů (18 217). Celkový tištěný náklad představoval 35 tisíc výtisků.

Na titulní straně prvního vydání francouzského licenčního magazínu, který během letošního podzimu přešel od vydavatelství Sanoma Media do vydavatelství Burda, byla Simona Krainová. Ta rovněž propůjčila svůj hlas k rádiovému promo spotu, který vydání časopisu podporoval.

Právě marketingová kampaň (přednostní pozice, citylighty u prodejních míst a v okolí MHD, cross promo, internet) společně s novou podobou časopisu přispěla k celkovému prodanému nákladu nad 18 tisíc výtisků, který tak byl zhruba trojnásobný ve srovnání s prodejem časopisu Marie Claire v říjnu (6,5 tisíc). Říjnové vydání bylo posledním, které ještě připravovala Sanoma.

Burda s marketingovou podporou, která se dostala prvnímu vydání Marie Claire, nekončí. „Právě připravujeme televizní spot, který bude odvysílán v době Vánoc,“ přiblížila  Zuzana Diniz Sousa, marketingová ředitelka vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000.

-mav-