Seriály potáhnou vysílání ČT1 na jaře 2014

čtvrtek, 12. prosince 2013, 15:26 TV MediaGuru

Několik nových seriálů a zábavních pořadů připravila do jarního vysílání Česká televize.

První kanál České televize (ČT1) nabídne v roce 2014 několik nových seriálů a zábavních pořadů. Ukazuje to jarní programové schéma, která televize uvolnila. V případě ČT odstartuje sezóna už na začátku roku 2014. Na ČT1 bude především ve znamení několika nových seriálů, převážně detektivního a výpravného žánru. V prvních měsících roku promítne v hlavním vysílacím čase celkem 61 premiérových dílů pěti nových původních seriálů.

První republika, od 17.1. 2014

Seriál První republika zaujme ve vysílání místo pátečního večera, které před druhou řadou Sanitky patřilo seriálu Vyprávěj. Nový seriál je i od stejných tvůrců a má podobné ambice. Příběh rozplete osudy rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a krátce před koncem první světové války se odstěhovala z venkova do Prahy. Jejím novým domovem se stává pražské Podolí, tehdy ještě venkovská periferie města. Podnikaví Valentovi periferii brzy promění, jejich snažení ovšem naráží na zhoubnou rivalitu mezi bratry i vyšetřování dávné vraždy.

Cirkus Bukowsky II

Šestidílná druhá řada detektivní road movie. Navazuje na první řadu detektivních příběhů s Pavlem Řezníčkem v hlavní roli. Termín nasazení zatím nebyl upřesněn.

Clona

Detektivní příběh o muži, který se v nesprávný čas ocitl na nesprávném místě, se ve vysílání ČT1 objeví od května 2014. Kryštof Hádek v roli policejního kameramana vyšetřuje smrt vlastního otce. Seriál má epizodickou strukturu. V každém ze sedmi dílů je řešen a uzavřen jeden případ.

Případy prvního odělení, od 6.1.

Čtrnáctidílný kriminální seriál zaujme pondělní večery. Případy 1. oddělení jsou kriminálním seriálem inspirovaným skutečnými případy, které po roce 1989 řešili policisté oddělení vražd na území Prahy. Ondřej Vetchý se v seriálu objeví jako vyšetřovatel major Tomáš Kozák, Bolek Polívka jako kriminalista, Václav Plíšek, Filip Blažek jako kapitán nebo Miroslav Vladyka coby policista, který navzdory svému věku nic velkého nedokázal.

Čtvrtá hvězda, od 6.1.

Půjde o seriál sitkomového typu, pod nímž jsou podepsáni jako spolurežiséři Jan Prušinovský (podílel se na Okresním přeboru) a Miroslav Krobot. Seriál je postaven na výkonech herců z Dejvického divadla. Natočeno bylo celkem 12 epizod.

Nové a zábavní formáty

Doktorka

Kateřina Cajthamlová spolu s týmem odborníků poradí, jak vést  zdravější život.

Nejchytřejší Čech

Po pět sobotních večerů budou mít diváci možnost sledovat souboj čtyřiadvaceti semifinalistů, kteří budou soupeřit o postup do finálového večera. V něm zbyde pět nejlepších. Jeden z nich získá titul Nejchytřejší Čech a jeden milion korun. Show moderuje Roman Šmucler.

Rozsudek

Skutečná lidská dramata a práce české justice. Dvacet příběhů, které se opravdu staly, zpracovaných formou docudramatu. Autoři čerpají ze skutečných rozsudků, které padly u soudů napříč celou Českou republikou.

Nedělní dramatika

Škoda lásky, od prosince 2013

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce s názvem Škoda lásky podle námětů známých českých spisovatelů.



Na druhý pohled

Rodinné drama o dvou bratrech, z nichž každý žil rozdílným způsobem života. Jeden, Karel, je úspěšný podnikatel v menším českém městě, druhý, Emil, strávil nějaký čas ve vězení a živí se nádenickou prací.

Piknik

Když se výlet do přírody devíti mužů promění v příběh o hledání viny. Film podle povídky Jiřího Stránského.

Poslední cyklista

Dvoudílný příběh z předválečné doby o osudu adpotovaného děvčete árijského původu, která je do matriky zapsána jako židovka.

Vysílání na programu ČT2 bude v pátek večer vyhrazeno českým filmům (např. Čtyři slunce, Hezké chvilky bez záruky, Příliš mladá noc). Nedělní večery budou věnovány dokumentům, z nichž ČT odvysílá např. Hledá se prezident, Láska v hrobě nebo Občan Havel. Z dokumentárních cyklů nabídne např. Český žurnál II, Čtyři v tom II či Pot, slzy a naděje.

-mav-