Trh bulváru přijal nový titul, prodal přes 200 tisíc

pátek, 20. prosince 2013, 10:13 Tisk MediaGuru

V průměru kolem 200 tisíc výtisků prodal nový bulvární týdeník Moje šťastná hvězda.

Vstup do segmentu bulvárních týdeníků se prozatím podařil novému titulu Moje šťastná hvězda, který v říjnu na trh uvedlo vydavatelství RF Hobby. Podle sdělení vydavatele se prodané náklady týdeníku pohybují na úrovni 200 tisíc výtisků. Poslední dostupné údaje vydání č. 48 ukazují prodej na úrovni 210 tisíc kusů, uvedlo pro MediaGuru.cz vydavatelství RF Hobby.

Znamená to, že segment bulvárních týdeníků přijal nový titul, aniž by to zásadně ovlivnilo výsledky prodaných nákladů stávajících týdeníků. Z říjnových dat ABC ČR vyplývá, že bulvární týdeníky celkem se bez započtení titulu Moje šťastná hvězda, který zatím není auditován ABC ČR, prodaly dokonce o cca 10 tisíc výtisků více než v září. Stalo se tak zásluhou především týdeníku Sedmička, který v říjnu zaznamenal nejvyšší nárůst oproti září a s průměrným prodaným nákladem přes 200 tisíc se stal nejprodávanějším bulvárním týdeníkem v říjnu.   

Průměrné prodané náklady bulvárních týdeníků (ks), X/2013 

Zdroj: ABC ČR

Moje šťastná hvězda se v segmentu pohybuje s cenou nejníž – prodává se za 10 Kč, tedy za stejnou cenu jako Sedmička. Týdeník vstoupil na trh v polovině října za silné mediální podpory, která se rovněž odráží na prodejních výsledcích.

-mav-