Do MF Dnes přecházejí novináři z Aktuálně.cz

úterý, 07. ledna 2014, 15:30 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Do MF Dnes jdou Petr Holub, Zdeněk John, Simona Holecová, Martin Novák a Eliška Bártová.

Do redakce deníku MF Dnes, od ledna vedeného Sabinou Slonkovou v roli šéfredaktorky, a Jiřího Kubíka v roli ředitele redakce, nastupuje několik novinářů, kteří jsou spjatí s online deníkem Aktuálně.cz. Nová šéfredaktorka dosud v Aktuálně.cz působila, některé nové kolegy si tak přivádí ze svého bývalého působiště. Podle neoficiálních informací se přitom Economia, pod kterou Aktuálně.cz patří, obávala přelivu novinářů z Aktuálně.cz do MF Dnes. Online deník navíc na podzim opustil jeho zakladatel Jakub Unger.  

Hned v lednu nastoupil bývalý šéfredaktor Respektu a šéfreportér Aktuálně.cz Petr Holub, který se zaměřuje na politiku, korupci, zdravotnictví či problematiku unijních fondů. Těmto tématům se bude věnovat i v MF Dnes. Holub je držitelem ocenění Novinářská cena za rok 2011, kdy zvítězil se speciálem věnovaným korupci v českém zdravotnictví. Zkraje tisíciletí proslul i sporem s tehdejší vládou Miloše Zemana, která kvůli Holubovi přijala speciální vládní usnesení, podle něhož má být novinář za své články trestně stíhaný.

Kromě Holuba nastupují do MF Dnes nově i další novináři: Eliška Bártová, držitelka Novinářské ceny EU a redaktorka Aktuálně.cz, bývalý zástupce šéfredaktora Hospodářských novin a zástupce šéfredaktora Aktuálně.cz Zdeněk John, šéfeditorka portálu Aktuálně.cz Simona Holecová či válečný reportér Martin Novák, laureát ceny za literaturu faktu.

Všichni zmínění novináři v posledních letech stáli za online deníkem Aktuálně.cz.

„Nástup těchto žurnalistických osobností je pro nás naplněním ambice MF Dnes být dlouhodobě nejvlivnějšími novinami v Česku. Spolu se současnými profesionály v deníku vytvoří silný autorský a editorský tým moderních novin a pomohou více zkvalitnit obsah listu," uvedla šéfredaktorka Sabina Slonková.

-mav-