Echo24.cz ukázal logo, prosakují i jména novinářů

středa, 15. ledna 2014, 20:27 Internet & Mobil MediaGuru

Nový onlinový deník a tabletový týdeník Echo Dalibora Balšínka odhalil své logo.

Autor nového žurnalistického projektu Dalibor Balšínek, který od března zamýšlí vydávat nový online deník Echo24.cz a tabletový týdeník Echo, zveřejnil na sociální síti twitter logo nového online deníku. To je viditelné i na připravovaných stránkách www.echo24.cz.

Echo24.cz se označuje jako „Deník pro politiku a byznys” s podtitulem „Journalism Can Never Be Silent”. Projekt vzniká za finanční podpory bývalého šéfa finanční skupiny Patria Finance Jana Klenora. Klenor skončil jako předseda představenstva Patrie loni v srpnu.

Celý projekt dřívějšího šéfredaktora Lidových novin má být českou obdobou amerického deníku Huffington Post a vycházet z konceptu týdeníku Týden za Balšínkovy éry a kulturní přílohy LN Orientace. Projekt bude částečně placený, počítá s nabídkou předplatného pro část online zpravodajství a tabletový týdeník. Ceny za předplatné mají být ale podle uvažovaných plánů nastaveny velmi přijatelně a budou spíše symoblické. Na webu budou zpoplatněny jen některé texty.

Na mediálním trhu se zároveň už mluví o jménech, která by měla být s novým novinářským projektem spojena. Jsou mezi nimi někteří z bývalých redaktorů Lidových novin jako Lenka Zlámalová, Jan Dražan, Ondřej Štindl, Kamila Klausová, Martin Weiss nebo Daniel Kaiser.

-mav-