Economia zastavuje čtyři odborné tituly

čtvrtek, 09. ledna 2014, 13:24 Tisk MediaGuru

Economia ukončuje vydávání čtyř odborných titulů, zavádí nový koncept Pro Byznys.

Odborné tituly z finančního segmentu Bankovnictví, FP-Finanční poradce a Finanční management a časopis HR Management nebudou v portfoliu vydavatelství Economia pokračovat. Společnost ve čtvrtek oznámila, že finanční témata se přesunou do Hospodářských novin, na portál iHned.cz a do týdeníku Ekonom. Poslední čísla uvedených titulů vyšla na konci roku 2013.

Economia zároveň uvedla, že připravila projekt, který se zaměřuje právě na oblast odborných témat (B2B). Nazývá ho Pro Byznys a má zahrnovat tištěné přílohy Hospodářských novin doprovázené internetovým řešením a oborovými konferencemi. „První Economia Pro Byznys začne na přelomu ledna a února na portálu iHned.cz. Následovat bude speciální magazín, který bude součástí Hospodářských novin, a celou akci uzavře konference. Tématem bude podnikání a bezpečnost v digitálním světě," uvedla Economia v oficiálním oznámení.

Jak už jsme dříve informovali, Economia se snažila část portfolia svých odborných (B2B) titulů prodat. O prodeji jednala s vydavatelstvím Business Media CZ, přičemž obě strany byly před Vánoci blízko dohodě. Majitel Busines Media se ale na poslední chvíli rozhodl s investicí do akvizice počkat.

V portfoliu Economie tak zůstává devět odborných titulů. Některé z nich však stále mohou být předmětem jednání o jejich prodeji. Podle informací MediaGuru.cz má Economia zájem ponechat si do budoucna čtyři odborné tituly, a to Marketing & Media, Business Spotlight, Právního rádce a Logistiku. Už v loňském roce Economia snížila počet svých odborných titulů o šest, jejichž vydávání ukončila.

-mav-