Ekonom povede Dalibor Martínek, Neumann odchází

čtvrtek, 02. ledna 2014, 07:20 Tisk MediaGuru

Šéfredaktorem týdeníku Ekonom se stal Dalibor Martínek, nahrazuje Ondřeje Neumanna.

Novým šéfredaktorem týdeníku Ekonom byl jmenován Dalibor Martínek, jenž doposud působil jako zástupce šéfredaktora Lidových novin. Martínek zároveň doplní tým E.collegia, které od prosince letošního roku stojí v čele integrovaného newsroomu Economie v pražském Karlíně. Dosavadní šéfredaktor Ondřej Neumann po dohodě vydavatelství opouští.

„Týdeník Ekonom jako jeden z hlavních titulů Economie by měl do budoucna více zvýraznit svůj profil předního ekonomického týdeníku a vrátit se tak svým způsobem ke kořenům, z nichž časopis i celé vydavatelství vyrostly,“ uvedl ředitel redakcí Vladimír Piskáček.

Kromě řízení týdeníku Ekonom bude Dalibor Martínek jako člen E.collegia zodpovědný za ekonomickou publicistiku všech titulů integrované redakce. Ta zahrnuje kromě týdeníku Ekonom také Hospodářské noviny a portály iHned.cz a Aktuálně.cz.

Dalibor Martínek (41) zahájil svou novinářskou dráhu po studiu na Univerzitě Karlově jako  editor v deníku Mladá fronta DNES. Odtud přešel po čtyřletém působení do Hospodářských novin, kde šest let pracoval nejprve jako editor ekonomické rubriky, její vedoucí a následně šéfeditor zpravodajství. Působil při rozjezdu ekonomického zpravodajství na veřejnoprávním televizním kanále ČT24, odkud přešel do vydavatelství Mladá fronta jako jeden z autorů projektu ekonomického deníku E15, v němž také působil jako šéfeditor. Poslední tři roky pracoval jako vedoucí ekonomické rubriky a následně zástupce šéfredaktora Lidových novin.

-mav-