MF Dnes a 5plus2 spojí regiony, propustí 20 lidí

úterý, 21. ledna 2014, 18:52 Tisk MediaGuru

Mafra spojuje regionální redakce deníku MF Dnes a týdeníku 5plus2.

Mediální skupina Mafra dokončuje projekt společných krajských a okresních redakcí. V rámci projektu spojí novinářské týmy čtrnácti krajských vydání deníku MF Dnes a jedenasedmdesáti okresních verzí bezplatného týdeníku 5plus2. Redakce obou listů budou v každém regionu pracovat ze společného sídla. Část z nich má již stěhování za sebou, další se připojí v únoru a březnu.

Vedení regionálních redakcí také na základě podrobného obsahového auditu navrhlo zrušení některých pozic, které proběhne v následujících týdnech. Výpovědi se dotknou dvou desítek zaměstnanců.

„Mediální skupina Mafra  má veškeré předpoklady být nejsilnějším regionálním hráčem na tuzemském zpravodajském trhu. Celkově bude mít v krajích a okresech více než dvě stovky novinářů,” uvedl Štěpán Košík, předseda představenstva skupiny Mafra.

Deník Mladá fronta Dnes vychází v regionálních vydáních šestkrát v týdnu a každý den podle Media projektu osloví 786 tis. čtenářů. Týdeník 5plus2 v českých a moravských regionech zasahuje 1,78 mil. čtenářů týdně, a to podle výzkumu společnosti STEM.

-mav-