Echo Media spustí i ekonomický server

čtvrtek, 13. února 2014, 12:31 Internet & Mobil MediaGuru

Nový projekt společnosti Echo Media bude rozsáhlejší, zahrne i další servery a tituly.

Společnost Echo Media, kterou většinově vlastní bývalý šéfredaktor Lidových novin Dalibor Balšínek, plánuje vedle online deníku pro politiku a byznys Echo24.cz a digitálního týdeníku Echo spustit i ekonomický server. Měl by se objevit v průběhu letošního roku, řekl v rozhovoru pro MediaGuru.cz Dalibor Balšínek.

Ekonomický server ale nebude zřejmě jediným serverem, kterým Echo Media bude chtít rozšířit svůj záběr na mediálním trhu. Uvažuje i o dalších oborových serverech. Online deník Echo24.cz a digitální týdeník, určený pro tablety a ostatní elektronická zařízení, doplní také tištěná magazínová čtvrtletní vydání na vybraná témata.

Deník Echo24.cz odstartuje na začátku března, přesné datum zatím společnost veřejně nesděluje. Týdeník Echo by měl začít vycházet přibližně od konce dubna. Echo24.cz má v plánu získat do konce letošního roku 100 tisíc unikátních uživatelů měsíčně. Investorem projektu je Jan Klenor. Společníky ve firmě Echo Media jsou Dalibor Balšínek (95 %) a Petra Feřtrová (5 %).

Celý rozhovor přineseme v příštím týdnu.

-mav-