Rádio Impuls nasazuje nový komunikační motiv

čtvrtek, 20. února 2014, 10:48 Rádio MediaGuru

Impuls spustilo kampaň od Leo Burnett na podporu platformy Hledáme lidi s dobrým srdcem.

Rádio Impuls, nejposlouchanější tuzemské rádio, zahájilo komunikaci ke své nové celoroční platformě „Hledáme lidi s dobrým srdcem“. Rádio Impuls projektem pokračuje v zavedeném komunikačním konceptu „Pošli to dál“. Díky té je podle výzkumu agentury Ipsos spontánně vnímáno jako „rádio, které pomáhá lidem“.

Cílem nového projektu je ocenění lidí, kteří dlouhodobě ve svém volném čase dělají něco pro své okolí nebo komunitu, ve které žijí. Komunikační kampaň k projektu je rozdělena do dvou fází – první fáze je akviziční a vyzývá k přihlášení „lidí s dobrým srdcem“. Druhá fáze komunikace bude věnována konkrétním osobám a jejich příběhům.

Kampaň je dílem kreativního týmu Leo Burnett pod vedením Martina Paseckého a Richarda Kolbe. Na straně Rádia Impuls stojí za kampaní marketingový tým vedený marketingovou ředitelkou Karolinou Šimovou.

Kreativní identita je založená na vizuálním stylu papírové animace. Právě na té a na tradičních animačních postupech je postaven image spot režírovaný duem Wolfberg. Ústředním motivem počáteční náborové fáze kampaně je stylizované „dobré srdce“, které se objevuje i v outdooru a v tištěné kampani. Právě v televizi, tisku a outdooru je kampaň nasazena.

„Klasická ikona srdíčka je používána velmi často a v různých kontextech. Rozhodli jsme se s klientem použít originálnější formu, a sice anatomický tvar. A protože jsme nechtěli mít kus krvavého masa jako klíčový vizuál, společně s Wolfbergy jsme jej vytvořili z papírových růžiček,“ vysvětluje Richard Kolbe, Creative Grouphead Leo Burnett.

-mav-