Redakce Economie přecházejí na nové řízení

pátek, 14. února 2014, 14:52 Tisk MediaGuru

Od března se redakční týmy HN, Ekonomu, iHned.cz, Aktuálně.cz a odborných titulů propojí.

Redakce Hospodářských novin, týdeníku Ekonom, zpravodajských serverů Aktuálně.cz, iHNed.cz a B2B a speciálních projektů začnou od 28. února úzce spolupracovat při tvorbě obsahu. Končí tak integrace newsroomu započatá stěhováním Economie z Letné do Karlína a akvizicí společnosti Centrum Holdings v červnu loňského roku.

Více než 230 novinářů pracujících v newsroomu bude v rámci společného plánování dodávat obsah jak do šesti hlavních titulů vydavatelství (HN, iHned.cz, Ekonom, Aktuálně.cz, Marketing & Media a odborné tituly), tak do několika desítek specializovaných pravidelných i nepravidelných, tištěných i elektronických projektů. Mimo strukturu je týdeník Respekt. V denním provozu bude newsroom řídit šéf dne – v této funkci se budou střídat členové E.collegia. Píšící novináři budou na denní bázi působit v rámci jednoho ze šesti týmů, které vznikají.

Nově zaváděný systém řízení redakčních týmů proběhne ve dvou fázích. V první etapě přecházejí redaktoři na systematické plánování obsahu napříč jednotlivými tituly, které je technicky podpořeno softwarem Redakční planner. Začne rovněž platit nový systém plánování.

Navazující druhá fáze bude podle oznámení Economie spojena s vytvořením specializovaných redakčních týmů, do nichž budou redaktoři zařazeni podle své specializace. První tým se bude věnovat ekonomickému zpravodajství, druhý politickému zpravodajství, třetí se zaměří na politickou publicistiku a názory, čtvrtý na publicistiku ekonomickou, pátý tým bude zpracovávat lifestylová témata a šestý odborný obsah.

„Nový způsob řízení redakce ukončuje období organizačních změn, kterými Economia v uplynulém roce procházela, a umožní naplno se věnovat hlavnímu poslání tohoto vydavatelství, a to tvorbě kvalitního obsahu. Zároveň budeme moci naplno využít potenciálu, který Economia a její integrovaný newsroom mají,“ uvedl ředitel redakcí Vladimír Piskáček.

E.collegium je tým, který řídí integrovanou redakci vydavatelství Economia. V jeho čele stojí ředitel redakcí Vladimír Piskáček. Členové E.collegia jsou šéfredaktor Hospodářských novin Martin Jašminský, šéfredaktor týdeníku Ekonom Dalibor Martínek, šéfredaktor zpravodajského serveru iHNed.cz Miloš Čermák, šéfredaktor Aktuálně.cz Pavel Tomášek, šéfredaktor politického zpravodajství a názorové sekce Jindřich Šídlo a šéfredaktor speciálních projektů a B2B Petr Orálek.

-mav-