Česká pozice se začlení do LN, bude v tisku i na webu

úterý, 11. března 2014, 11:08 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Od soboty začne vycházet sobotní příloha LN Česká pozice. Web se začlení do Lidovek.cz.

V sobotu 15. března v deníku Lidové noviny vyjde poprvé nová pravidelná publicistická příloha Česká pozice. Chce přinášet aktuální analýzy a investigativní materiály od autorů stejnojmenného serveru. „Cílíme na nejnáročnější čtenáře, kteří chtějí vidět v hlubokých souvislostech události v politice a byznysu u nás a ve světě,“ řekl šéfredaktor Lidových novin a zakladatel České pozice István Léko.

Mediální skupina Mafra, vydavatel obou médií, tím udělá krok k integraci České pozice do Lidových novin a serveru Lidovky.cz. „Projekt Česká pozice se stal synonymem pro žurnalisticky mimořádně kvalitní obsah na webu. Chceme toho využít k posílení našich aktivit jak na internetu, tak v tisku,“ vysvětluje ředitel redakce Lidových novin Veselin Vačkov.

Česká pozice tak bude mít dvě podoby: internetový magazín, který se stane součástí zpravodajského serveru Lidovky.cz, a sobotní přílohu v tištěném vydání Lidových novin. Oba produkty bude vytvářet stejný tým, který bude začleněn do rozšířené redakce Lidových novin. „Podpoříme tímto ambice serveru Lidovky.cz stát se webem s návštěvností milion reálných uživatelů,“ dodává Vačkov. Součástí sobotních Lidových novin nadále zůstávají esejistická příloha Orientace a volnočasová příloha Relax.

Značku Česká pozice budou Lidové noviny využívat i v rámci svých konferenčních aktivit.

Česká pozice.cz společnosti Léko Media Group přešla do skupiny Mafra loni, když se novým majitelm mediální skupiny stal Andrej Babiš. Právě on z větší části chod České pozice financoval.

Náhled titulní strany nové sobotní přílohy LN Česká pozice

-mav-