Nova mění zpravodajské studio, představí ho 23.3.

čtvrtek, 13. března 2014, 16:09 TV MediaGuru

Na 23. března chystá Nova nejvýraznější změny hlavní zpravodajské relace od startu v roce 1994.

TV Nova připravila u příležitosti 20. výročí vysílání nejvýraznější modernizaci hlavní zpravodajské relace od startu televize v roce 1994. Televizní noviny představí nové studio, grafiku, znělky a logo poprvé v neděli 23. března. Postupně se z nového studia budou vysílat i ostatní zpravodajské a publicistické pořady TV Nova.

Nova už proměnu zpravodajského studia avizovala na svých 20. oslavách na začátku února.

„Nové studio díky moderním technologiím umocní obsah našich zpráv a poskytne tak ještě kvalitnější divácký zážitek,“ uvedl Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Klíčovými prvky nového zpravodajského studia budou zakřivená projekční stěna o celkové ploše 20 m2, která umožňuje zobrazení ve vysokém rozlišení Ultra HD, doplněná průhledným stolem pro moderátory s vlastní projekcí grafiky. Dálkově ovládané digitální pozadí dovoluje má umožnit měnit barevné ladění a světelnou atmosféru ve studiu v reálném čase. Projekční stěna o ploše 8 m2 je podle Novy největší dotykovou obrazovkou v Evropě. V průběhu vysílání bude využívána technologie, jež umožňuje ovládat televizní grafiku pohybem a gesty.

Možné bude rychle měnit uspořádání prostoru do množství variabilních sestav. Studio bude využíváno nejen pro polední, odpolední a večerní Televizní noviny, Sportovní noviny a Počasí, ale i pro natáčení Střepin, Víkend, Prásk, studia F1 a dalších zpravodajských a publicistických pořadů.

-kch-