Sochor končí jako šéf M&M, titul povede Hladký

čtvrtek, 13. března 2014, 10:59 Lidé, Tisk MediaGuru

Václav Sochor po roce odchází z vedení týdeníku Marketing & Media. Časopis povede Milan Hladký.

Novým šéfredaktorem týdeníku Marketing & Media bude Milan Hladký, který tak vystřídá Václava Sochora. Ten vedl týdeník od loňského roku, kdy jeho řízení převzal po odchodu Daniela Köppla. Podle informací MediaGuru.cz vypršela Sochorovi na konci února smlouva a nebyla prodloužena.

Václav Sochor má přesto se společností Economia, která magazín vydává, nadále spolupracovat externě. Zaměřit se má na oblast odborných konferencí a oborového vzdělávání.

Milan Hladký, nový šéfredaktor Marketing & Media

Milan Hladký je znám především ze slovenské reklamní scény, ve slovenské reklamě pracuje od roku 1994. V reklamní agentuře Vaculik Advertising (dnes Made By Vaculik), kde pracoval v letech 1996 až 2010, se podílel na přípravě reklamních kampaní pro několik velkých zadavatelů (T-Mobile, Ikea, Electrolux nebo Tatra banku). Je držitelem ocenění kreativní ředitel roku 2009. V roce 2011 stál spolu s Luciou Tarbajovskou u zrodu Brand Academy –  instituce, která se specializovala na vzdělávání v oblasti značky a komunikace na českém a slovenském trhu. Od roku 2012 působil jako reklamní konzultant v Mačinga&Hladký.

Sochor ve svém posledním editorialu, který vyšel v aktuálním vydání 10. března, bilancuje, co se za rok v časopise odehrálo. Oborový týdeník je jediným týdeníkem v portfoliu odborných časopisů společnosti Economia. Právě odborné časopisy prošly v posledních letech několika výraznými změnami - prodejem nebo ukončením vycházení. Economia však vždy naznačovala, že jejím zájmem je ponechat si Marketing &Media .

-mav-