Startuje filmotéka Ivio.cz, převážně je zdarma

čtvrtek, 13. března 2014, 14:56 Internet & Mobil MediaGuru

Filmová online knihovna Ivio.cz, kombinující bezplatný a placený model, zahajuje v Česku.

Na českém trhu zahajuje nová videotéka, služba Ivio.cz, kterou provozuje společnost Hollywood Classic Entertainment. Kombinuje bezplatný a placený model  sledování obsahu. V nabídce slibuje tisíc hodin filmů a seriálů různých žánrů z různých zemí. Zahraniční filmy je možné zhlédnout v dabingu, nebo v původním znění. Zahájení služby bylo oficiálně představeno na čtvrteční tiskové konferenci.

Nabízený obsah je rozdělen do tří skupin: filmy a seriály (cca 700 titulů), které jsou přístupné zdarma v SD kvalitě a obsahují reklamy. Uživatel si může za měsíční poplatek 29 Kč objednat filmy bez reklamy. Zdarma je podle zástupců služby přibližně 60 % nabídky.

Druhou možností je objednat si předplatné – např. přehrávání filmů bez reklam a v HD kvalitě. Tento prémiový účet je dostupný za 39 Kč (den), 99 Kč (týden), 189 Kč (měsíc), 499 Kč (tři měsíce) a 1 999 Kč (ročně).

Třetí skupinu tvoří nové filmy, které je možné zhlédnout za jednorázovou platbu 49 Kč v nižší kvalitě a 69 Kč ve vyšší kvalitě.

Služba má být dostupná z osobních počítačů, následovat mají aplikace pro iOS (po cca 14 dnech) a pro Android (po dalších 14 dnech). Knihovna filmů se má postupně rozšiřovat – v první fázi o filmy a seriály studia Walt Disney, ABC Universal a později studia Fox a BBC.

Systém plateb probíhá bez registrace, platby odcházejí prostřednictvím SMS zprávy nebo platebními kartami (Go Pay). V případě mobilních aplikací pomocí tzv. Inn App Purchase.

Ivio.cz bude spolupracovat i s filmovou databází ČSFD.cz. Prodej reklamy zajistí Ringier Axel Springer CZ. Projekt podporuje herec Jiří Mádl. Rozšíří tak nabídku podobných služeb - jde zejména o Voyo.cz od skupiny Nova a videotéku Topfun.cz.

-mav-