Telefónica chystá placenou online videotéku

úterý, 25. března 2014, 16:29 Internet & Mobil MediaGuru

Vzniká další online služba, která umožní sledovat filmy na internetu. Připravuje ji Telefónica.

Společnost Telefónica připravuje spuštění nového webu, který bude obsahovat nabídku až tisícovky filmů. Zahájení nové služby a další detaily k ní sdělí v příštím týdnu. Půjde o placenou online službu.

„Pro téměř tři čtvrtiny Čechů, kteří se chtějí při stahování filmů pohybovat v mezích zákona od dubna zpřístupníme online nabídku více než tisícovky filmů. Největší zájem čekáme o novinky, které byly nedávno uvedeny v kinech," uvedl bez bližších podrobností David Duroň, marketingový ředitel společnosti pro segment domácností.

Půjde tak o další online službu, která umožní sledovat filmové snímky na internetu. Před necelými dvěma týdny uvedla společnost Hollywood Classic Entertainment službu Ivio.cz. Ta kombinuje placený a bezplatný model sledování obsahu.

Placené filmy a seriály nabízí na internetu Voyo.cz ze skupiny Nova a také videotéka TopFun.cz. Velmi pravděpodobně se do placeného online obsahu pustí i druhá z největších komerčních televizí Prima.

Telefónica si nechala u agentury Ipsos zpracovat výzkum o motivech, které uživatele vedou ke stahování filmů na internetu. Za podstatný důvod přitom uvádějí časovou úsporu. „Potvrdili jsme si, že lidem nevadí za stahování filmů platit," dodal dále Duroň.

Pro film na internet chodí nejčastěji mladí do 24 let. Šest procent z nich filmy stahuje dokonce denně. Nejvášnivějšími „stahovači" jsou studenti nebo matky a otcové na rodičovské dovolené. Třetina lidí si myslí, že stahování filmů z internetu je zcela v souladu se zákony, třetina lidí uvádí, že to úplně legální není.

Celá infografika k postoji českých uživatelů ke stahování filmů na internetu zde: Infografika_stahovani filmu.

-mav-