ČT koupila nové seriály, prodala První republiku

středa, 16. dubna 2014, 07:32 TV MediaGuru

Z festivalu v Cannes si Česká televize odváží vysílací práva na přibližně dvacet pořadů.

Česká televize koupila na 51. ročníku mezinárodního televizního veletrhu MIPTVCannes vysílací práva na přibližně dvacítku projektů.

„Mezi nimi nechybí pokračování seriálů Panství Downton, Ve jménu vlasti, Hra o trůny či Impérium – Mafie v Atlantic City, ani novinky, jakými jsou třeba retro seriál Pan Selfridge, nová dánská krimi Most nebo minisérie BBC o začátcích první světové války 37 dní,“ řekl programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Česká televize vedle stávajících pořadů získala i nové seriálové tituly. Například výpravnou sérii Konec přehlídky z počátku 20. století s představitelem Sherlocka Holmese, Benedictem Cumberbatchem, v hlavní roli. Novinkou bude také belgický seriál o zločinu v nejvyšších politických kruzích Salamander či retro seriál líčící vzestupy a pády majitele prvního velkého obchodního domu v Londýně na počátku 20. století z produkce BBC nazvaný Pan Selfridge. Zakoupila práva i na hudební pořady BBC Proms pro ČT art a pro děti animované příběhy Walta Disneyeho či animované seriály z dílny Cartoon Network.

ČT předjednala několik kontraktů s firmami a televizními stanicemi z několika zemí. Jedná se převážně o dětskou tvorbu, minisérie, dokumenty a hudební pořady. V Cannes se objevil i seriál První republika, který se díky účasti na veletrhu bude vysílat mimo jiné v USA či Iránu. Na prodej práv dohlíželi přímo zástupci společnosti Dramedy.

-mav-