Daniel Köppl generálním ředitelem Empresa Media

středa, 30. dubna 2014, 14:50 Lidé, Tisk, TV MediaGuru

Empresa Media jmenovala do čela svého mediálního domu Daniela Köppla.

Představenstvo vydavatelské skupiny Empresa Media jmenovalo do pozice generálního ředitele svého mediálního domu Daniela Köppla.

„Ukázalo se, že změny, které přišly spolu s příchodem Jaroslava Plesla do pozice šéfredaktora Týdne a Daniela Köppla do funkce ředitele redakcí, mohou posunout naši mediální skupinu dál,“ uvedl ke změnám Jaromír Soukup, předseda představenstva vydavatelské skupiny Empresa Media. Změny blíže nekomentoval.

Z vydavatelství ale odchází výkonná ředitelka Empresa Media Kateřina Jelínková. Jde tak o další manažerskou změnu ve skupině Empresa Media. Před měsícem byla do pozice generální ředitelky TV Barrandov uvedena Marcela Hrdá, která vystřídala Vladimíra Železného.

Daniel Köppl zahájil svoji profesní kariéru ve výzkumné agentuře Opinion Window, ze které pak přešel do vydavatelství Strategie. Od roku 2000 pracoval ve vydavatelství Economia, kde měl v závěru svého působení na starosti 19 B2B titulů. V roce 2013 začal ve vydavatelství Empresa Media řídit magazín MarketingSalesMedia. V únoru letošního roku byl jmenován do pozice ředitele redakcí.

Skupina Empresa Media je nejen vydavatelem tiskových titulů (Týden, Instinkt, Sedmička, MarketingSalesMedia, Top Dívky, Animáček nebo Popcorn) a jejich on-linových verzí, ale současně je i dodavatelem zpravodajského obsahu pro TV Barrandov.

-mav-