Gemius obhájil měření českého internetu

pondělí, 07. dubna 2014, 17:02 Internet & Mobil MediaGuru

Stávající realizátor bude s pomocí agentury Mediaresearch měřit český internet další dva roky.

Dodavatelem výzkumu měření návštěvnosti českého internetu NetMonitor v období 2015-16 bude společnost Gemius. Rozhodla o tom výkonná rada Sdružení pro internetovou reklamu SPIR po dojednání podmínek vzájemné spolupráce.

Gemius je stávajícím realizátorem měření návštěvnosti českého internetu. Ve finále tendru byla ještě výzkumná agentura TNS Aisa, ta ale z výběrového řízení odstoupila.

Dohody s nově potvrzeným dodavatelem mimo jiné obsahují možnou opci na prodloužení dvouletého projektu o další až dva roky. „Hlavním přínosem bude multiplatformní měření poskytující informace o konzumaci online obsahu napříč různými zařízeními, jako jsou počítače, tablety, mobilní telefony nebo chytré televize. V nové vlně bude také možné zkrátit termín dodávky dat, měřit internetová GRP pro reklamní kampaně a mobilní aplikace," uvedl zadavatel výzkumu, sdružení SPIR.

Gemius bude pokračovat v dosavadní realizaci NetMonitoru ve spolupráci s agenturou Mediaresearch, se kterou projekt dodává již od roku 2005. Smlouva o spolupráci bude formálně uzavřena během několika dní.

-mav-