Jakub Unger ředitelem regionů skupiny Mafra

čtvrtek, 03. dubna 2014, 15:24 Lidé, Tisk MediaGuru

Mediální skupina Mafra vytváří nový post pro regionální obsah svých titulů.

Mediální skupina Mafra zřizuje nový post, pod který koncentruje výrobu regionálního obsahu svých titulů. Do pozice regionálního ředitele Mafra jmenuje Jakuba Ungera, uvedla pro MediaGuru.cz šéfredaktorka deníku MF Dnes Sabina Slonková. Do kompetence Jakuba Ungera bude spadat regionální obsah titulů MF Dnes, 5plus2 a deníku Metro.

„Regiony MF Dnes budou nově součástí regionálního obsahu skupiny Mafra. Na pozici regionů se mění to, že organizačně přecházejí pod ředitele. Pořád jsou ale redaktory MF Dnes. Neznamená to tedy ztrátu identity,“ přiblížila změnu šéfredaktorka MF Dnes.

Mafra už na začátku letošního roku oznámila, že spojí novinářské týmy čtrnácti krajských vydání deníku MF Dnes a jedenasedmdesáti okresních verzí bezplatného týdeníku 5plus2. V důsledku této změny propustila asi dvacet zaměstnanců.

Jakub Unger se od svého odchodu ze společností Economia a Centrum Holdings v loňském roce stal na začátku letošního roku externím poradcem pro média společnosti Agrofert. Agrofert podnikatele Andreje Babiše je vlastníkem mediální skupiny Mafra.

-mav-