Letošní aprílové žerty českých médií

úterý, 01. dubna 2014, 17:21 Internet & Mobil MediaGuru

První dubnový den je ve znamení aprílových žertů. Co si na apríla připravila česká média?

Aprílovou legraci si neodpustí ani média, která ráda a bez pocitu provinění publikují „novinářské kachny“.  V českých médiích tomu není jinak.

Server Digizone.cz například informoval o nástupu redaktorů Martina Veselovského a Daniely Drtinové do TV Barrandov, kde údajně chystají pořad Naše události, komentáře, který doplní hlavní zpravodajskou relaci Naše zprávy. Novinka by se měla objevit ve vysílacím čase přímo proti Událostem, komentářům na ČT24, tedy od 22 hodin.

Martin Veselovský tuto zprávu komentoval na Twitteru.

Reakce Martina Veselovského na aprílový článek serveru Digizone.cz

Server Kverulant.org píše o tom, jak vyfoukli redaktoři Babišovi Mafru, který se rozhodl jim ji nakonec přenechat.

Aktuálně.cz píše o kandidatuře Jaromíra Jágra na prezidenta, což vyplývá z jeho nové hráčské smlouvy, v níž má jako podmínku neplaceného volna na přelomu let 2017 a 2018, tedy v době příští prezidentské kampaně. Ústředním heslem jeho kampaně by pak mělo být motto z Jágrova FB profilu: „Hokejová rodino, společně vše dokážeme!“ Svůj vliv měl na Jágra údajně i rozhovor s Andrejem Babišem, který mu po výsledcích slovenských prezidentských voleb sdělil, že lidé začínají přemýšlet jinak.

Z fanoušků reality show X Factor si vystřelila televize Prima. Prostřednictvím serveru Extra.cz informovala, že řádně promíchala porotou talentové show.

Server Technet přináší informace o prémiové verzi hollywoodského vitamínu, který právě přichází na trh. Potravinový doplněk Carotene Premium, jenž je zbaven všech vedlejších účinků beta karotenu, má údajně pozitivní účinky na zrak i kůži. Nabízené tablety jsou k dostání ve třech variantách, z nichž tu nejdražší doplňuje i mobilní aplikace, nepřetržitý zákaznický servis a vlastní sociální síť. Nutno dodat, že tablety až neuvěřitelně připomínají kolečka mrkve.

Lidovky.cz o děkanovi Národohospodářské fakulty VŠE Miroslavu Ševčíkovi, který se rozhodl odčinit své pochybení – neoprávněného použití modrého majáčku na automobilu a jízdy v protisměru – charitou. Zakládá proto nadaci Modrý maják, která má pomoci vychovávat řidiče k ohleduplnosti a džentlmenství na silnicích.

Týden.cz se na apríla pustil do internetových diskutérů. Podle amerického výzkumu totiž mají přispěvatelé do internetových diskuzí v průměru menší přirození než zbytek populace. Šokující je na tom navíc to, že zjištění se týká i žen.

Server Novinky.cz přinesl zprávu o tom, že společnost Seznam.cz se rozhodl vyměnit svého maskota. Jack Russel teriéra Krastyho nahradí čivava Gábinka, která má být jednou z hlavních zbraní Seznamu v tomto roce na upevnění pozice společnosti na trhu.

-kch-