PPF: Informace o koupi Novy jsou manipulativní

úterý, 29. dubna 2014, 11:12 TV MediaGuru

Finanční skupina PPF odmítá spekulace, podle nichž jedná o koupi televize Nova.

Finanční skupina PPF odmítla spekulace, podle nichž jedná o koupi televize Nova nebo jejího vlastníka Central European Media Enterprises (CME). Označuje je za manipulativní. O údajném záměru finančníků Petra Kellnera, hlavního vlastníka PPF, a Pavla Tykače napsal v úterý deník MF Dnes.

„Skupina PPF se ohrazuje proti manipulativním informacím z dnešního vydání MF Dnes o tom, že PPF jedná o koupi CME/ TV Nova. Není to pravda: skupina PPF nejednala a nejedná o koupi CME/TV Nova a tuto skutečnost redakci MF Dnes oficiálně sdělila. Zatahování jména PPF do publikování zavádějících informací, které mají kurzotvorný vliv na společnosti obchodované na burze, se budeme bránit,“ uvádí PPF ve svém tiskovém vyjádření.

Deník MF Dnes, který s informací v úterý přišel, patří podnikateli Andreji Babišovi, o němž se v souvislosti se zájmem o TV Nova také spekuluje. Babiš však tyto informace odmítá.

Akcie společnosti CME na spekulace od začátku obchodování na pražské burze reagovaly výrazným posílením. Ráno činil nárůst až 11 procent, kolem 10:30 to bylo zhruba šest procent.

-kch-