Středeční deníky se věnují odchodu Ivety Bartošové

středa, 30. dubna 2014, 07:36 Tisk MediaGuru

Za tragickým odchodem zpěvačky se nejrozsáhleji ohlížejí středeční bulvární deníky.

Zejména bulvární deníky věnují svá středeční vydání tragickému úmrtí zpěvačky Ivety Bartošové. Některé zpravodajské deníky přinášejí informaci o odchodu zpěvačky na titulní straně a dále se události věnují na vnitřních stranách deníku. Hospodářské noviny se drží svého obsahového vymezení a informaci přenechávají jiným médiím, Lidové noviny se věnují především profesnímu životu Bartošové a text přinášejí v rámci rubriky Lidé  na konci deníku.

Deník Blesk vychází s bílou růží ve svém logu, s celostránkovou portrétní fotografií zpěvačky na titulu a ústředním titulkem „Smrt ze zoufalství“, který uvádí nadtitul „Chtěla se rozvést, ale zvolila jinak“.  Události a životní dráze Ivety Bartošové se pak věnuje na dalších deseti stranách, všímá si zejména manžela Josefa Rychtáře a naznačuje jeho roli v smutném příběhu „Utekla Rychtářovi zemřít“, zní jeden z titulků.

Speciální vydání o sebevraždě Ivety Bartošové přináší bulvární deník Aha!, který se tématu věnuje na šesti stranách. Titulní fotografii zpěvačky dokresluje fotografie z místa neštěstí a titulky „Proč právě vlak! Proč tohle místo! Proč zrovna úterý!”. Další dvoustranu pak staví na podobnosti osudu zpěvačky s jejím partnerem Petrem Sepéšim, který zemřel stejnou smrtí.

Mladá fronta Dnes vychází na titulní straně s vizuální zprávou –  pouze s černobílou fotografií zpěvačky, která je uvozena popiskem „Smutný osud“. Tragické události se MF Dnes dále věnuje na stranách 3 a 4. Spíše než popis tragické události nabízí ohlédnutí za jejím nešťastným osudem pod titulkem „Manipulátoři, pití, bulvár. Mix, jemuž nešlo čelit“ a hudební dráze „I její hudební příběh byl smutný“.

Deník Právo přináší na titulní straně hlavní článek „Tragická smrt zpěvačky", ve kterém popisuje úterní událost. Na následujících zpravodajských stranách 2  a 3 přináší reakci kolegů a známých a rekapitulaci jejího profesního a osobního života, který shrnuje titulek jednoho z článků „Zmarněný talent, zmařený život“. Vedle černobílé portrétní fotografie Ivety Bartošové umísťuje na titulní stranu i fotografii překrytého těla. Snímek z takové blízkosti nepřinášejí na titulní straně ani bulvární deníky.

Také regionální Deník se na titulní straně věnuje nešťastné události. Pod titulkem „Iveta Bartošová zemřela, napsala dopis na rozloučenou“ připomíná, že zpěvačka poslední léta bojovala s různými závislostmi. Úmrtí Ivety Bartošové se pak v rámci zpravodajství  věnuje  na straně 4, kde přináší reakce obyvatel z Uhříněvsi, ohlédnutí za profesní dráhou zpěvačky i rekapitulaci osobního života „Nešťastná a nemocná. Zemřela Iveta Bartošová“ zní jeden z titulků.

Lidové noviny přinášejí informaci o odchodu zpěvačky v rámci rubriky Lidé (str. 28), všímají si ale především životního příběhu Ivety Bartošové a vynechávají informace o sebevraždě a popisu událostí včerejšího dne.

Hospodářské noviny se události nevěnují.

-mav-