Burda Praha pohltí Burda Media, fúze schválena

pondělí, 05. května 2014, 10:30 Tisk MediaGuru

Statutární orgány společností Burda Praha a Burda Media 2000 schválily projekt fúze.

Sloučení vydavatelských společností Burda Praha a Burda Media 2000 už nic nebrání. Na konci dubna schválily statutární orgány obou společností projekt fúze. V rámci té se obě společnosti sloučí, a to tak, že nástupnickou společností se stane Burda Praha. Společnost Burda Media 2000 zanikne.

Fúze nevyžaduje souhlas Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Fúzí se tak zakončí získání bývalé společnosti Hachette Filipacchi 2000, vydavatele magazínů Elle, Marianne, Apetit, Maxim a Marianne Bydlení, kterou Burda definitivně získala v červnu 2011.

Německá společnost Burda Verlag Osteuropa je stoprocentním majitelem vydavatelství Burda Praha, které se orientuje na vysokonákladové tituly pro ženy, a stále více i na lifestylové magazíny. Burda Verlag Osteuropa má zároveň většinový (51%) podíl v Burda Media 2000. Zbývajících 49 % vlastní Burda Praha.

Jmění společnosti Burda Media 2000 přejde v důsledku fúze na nástupnickou společnost. Její základní jmění představuje 9,8 mil. Kč. Jeho výše se po fúzi nezmění. Burda Praha převezeme po společnosti Burda Media 2000 také nerozdělený zisk z minulých let ve vši téměř 15 mil. Kč. V loňském roce hospodařila Burda Media se ziskem 3,6 mil. Kč.

-mav-