Do Echo24.cz se ohlásila finanční kontrola

úterý, 06. května 2014, 13:52 Internet & Mobil MediaGuru

Do Echo24.cz se ohlásila kontrola Finančního úřadu, necelé dva měsíce po pohrůžce ministra financí.

Šéfredaktor online deníku Echo24.cz Daniel Balšínek v úterý oznámil prostřednictvím sociální sítě Twitter, že se do jeho firmy Echo Media ohlásila kontrola Finančního úřadu. Kontrola Finančního úřadu přichází necelé dva měsíce poté, co s ní nepřímo pohrozil stávající ministr financí Andrej Babiš.

Firmu Echo Media, která vznikla pro projekt online deníku Echo24.cz a týdeník Echo, vlastní dva společníci – 95% podíl drží šéfredaktor Dalibor Balšínek, zbývajících 5 % patří obchodní ředitelce Petře Feřtové. Investorem projektu je bývalý ředitel Patria Finance Jan Klenor.

Koncem března, týden po startu online deníku, proběhla mezi serverem Echo24.cz a Andrejem Babišem přestřelka kvůli rozhovoru s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou (za hnutí Ano). Podle Babiše byl rozhovor, v němž se Válková dotkla postavení Čechů v době protektorátu, ze strany novináře Daniela Kaisera tendenční a provokativní. Investora projektu Echo24.cz Jana Klenora označil za bílého koně a naznačil, že v pozadí nového online deníku stojí Martin Roman, bývalý šéf ČEZ. Dodal tehdy, že doufá, že investor projektu Jan Klenor má dostatečně velké majetkové přiznání, aby náklady na chod deníku prokázal. Z pozice ministra financí tím deníku pohrozil finanční kontrolou.

-kch-