MF Dnes má redakční radu, jsou v ní Krobot i Krajčo

úterý, 06. května 2014, 18:50 Tisk MediaGuru

Deník MF Dnes jmenoval redakční radu. Novinám má poskytovat zpětnou vazbu.

Deník Mladá fronta Dnes z mediální skupiny Mafra ustanovil redakční radu. Zasednou v ní mimo jiné chirurg Bohdan Pomahač, herec a režisér Miroslav Krobot nebo zpěvák Richard Krajčo. Rada se poprvé sešla v sídle MF Dnes v úterý 6. května.

„Cílem rady je poskytovat novinám zpětnou vazbu. Velmi si ceníme toho, že všechny oslovené osobnosti bez zaváhání souhlasily s tím, že nám budou říkat, co si o MF Dnes a naší práci myslí,“ uvedla šéfredaktorka MF Dnes Sabina Slonková.

Redakční rada se bude scházet a debatovat nad novinami třikrát ročně, MF Dnes si ale podle Slonkové může vyžádat názor členů rady ad hoc. Členové redakční rady by také měli odpovídat na připomínky čtenářů k novinám. Záznam z první schůzky redakční rady MF Dnes zveřejní v sobotním vydání.

Vedle etického kodexu deníku a kodexu, který pro skupinu Mafra vypracoval publicista Karel Hvížďala, jde o další samoregulační nástroj největšího tuzemského celostátního zpravodajského deníku poté, co se jeho vlastníkem stal podnikatel a politik Andrej Babiš.

Složení redakční rady MF Dnes

Božena Jirků, ředitelka Nadace Konto Bariéry

Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru

Pavel Kosatík, spisovatel

Richard Krajčo, hudebník a herec

Miroslav Krobot, herec a divadelní režisér

Bohdan Pomahač, plastický chirurg působící v USA

Jaroslava Valová, generální ředitelka firmy Siko koupelny a manažerka roku 2013