O2 umožní sledovat televizi v mobilu

středa, 07. května 2014, 16:15 Internet & Mobil, TV MediaGuru

O2 nabídne sledování televizního vysílání na jakémkoliv zařízení. Novinku podpoří kampaní.

Telefónica uvádí na trh novou mobilní aplikaci O2TV Go. Využívat ji mohou také zákazníci konkurenčních mobilních sítí. Aplikace má být předzvěstí dalších novinek v této oblasti. V červnu představí společnost aplikaci i v televizní kampani.

Cesta k novým zákazníkům

O2TV Go umožní uživatelům sledovat živé vysílání televizí nebo filmy například v mobilu, tabletu či přes počítač. Zdarma si ji přitom mohou stáhnout i klienti jiných mobilních sítí. Jejich služby ale budou omezenější. Mohou si prohlížet televizní program nebo si nastavit upozornění, které jim připomene, že začíná vybraný pořad.

Další funkcí pro všechny zákazníky je placená videotéka. Pro klienty, kteří vlastní i službu O2TV, aplikace nabídne sledování živého vysílání televizí nebo funkci zpětného zhlédnutí. Výhodou má být také ovládaní televize přes mobil díky spárování aplikace s televizí. Klienti si poté mohou například nastavit nahrávání pořadu i na dálku.

Aplikaci podpoří i TV kampaň

Nedávno spustila Telefónica televizní kampaň na podporu internetu v mobilu. Podobně plánuje podpořit i novou mobilní aplikaci. „Naší ambicí je 400 tisíc stáhnutí. Toto podpoříme i kampaní,“ uvedl ředitel marketingu pro segment domácnosti v O2 David Duroň. Televizní spot a printovou kampaň společnost spustí začátkem června. Samotná aplikace bude ke stažení pro Androidy od 15. května, pro iOS koncem měsíce.

Náhled aplikace O2TV Go

Aplikace v prvotní fázi obsahuje 20 českých a zahraničních kanálů. „Předpokládáme, že největší zájem bude o zpravodajské vysílání. Díky aplikaci ale budeme dále zkoumat, co klient sleduje, a podle toho budeme i postupně naši nabídku rozšiřovat,“ dodává David Duroň. Co se týče videotéky, společnost uzavřela spolupráci s ČSFD. Před zakoupením placeného filmu si tak uživatelé mohou zhlédnout trailer či přečíst recenze.

Náhled televizního programu v aplikaci O2TV Go

Telefónica bude inovovat postupně

Kromě přidávání kanálů by se ale měla zlepšovat i funkčnost. V zahraničí například je už běžně možné smart TV ovládat mobilním telefonem nebo tabletem. Dálkové ovládání přitom není potřeba. Takzvaný touch screen je i cílem Telefóniky v České republice. „Trendy v této oblasti jsou nastaveny. Rádi bychom v inovacích pokračovaly,“ uzavírá marketingový manažer Branislav Valo.

-len-